Nyheter

Några reflektioner om streckprocenten inför dagen

Publicerad
En hyperintressant och högklassig V64 omgång står för dörren och vi har tittat igenom strecken så här på morgonkvisten. Finns det några guldkorn och finns det någon som verkar sårbar av favoriterna?
VanjaSandrup_SUBLISSIMO_FR-X
Sublissimo känns klart streckvärd i den andra V64 avdelningen

V64-1

Es Raco (e. Holy Roman Emperor) är streckad på häftiga 80 procent, vi kan inte se honom förlora så vi får ta de procenten och vara nöjda med att han inte är större favorit.

V64-2

Sublissimo (e. Bertolini) ska vara tidig i loppet och just nu är han bara streckad på fjorton procent, det är fel han borde vara streckad mer. Skulle han leva upp till vad vi kan tänka oss då får vi aldrig de streckprocenten mer. En som kan vara helt bortglömd är Hot Quality (e. Elusive City) som blev klämd in i sista sväng senast och på kort distans då är det kört efter något sådant, klart streckvärd. Favoriten No Comment (e. Naaqoos) är klar favorit just nu borde inte vara så högt streckad då han troligen inte kommer ner på innerspåret den här gången.

V64-3

All Run (e. Zoffany) är stor favorit på strecken. Han imponerade senast med en rejäl avslutning och slutar där framme, men känns för hårt streckad i nuläget. Sir Churchill (e. Elusive Quality) borde vara lite hårdare streckad än han är just nu till mindre än tjugo procent trots att där finns en del frågetecken. Loppets två mest intressanta fynd är ST Paul De Vence (e. Lawman) som tappade start senast och inte riktigt kom in i loppet men var bara tre längder efter streckfavoriten All Run. ST Paul De Vence är i nuläget bara streckad på nio procent. De som såg loppet som Approach (e. Dawn Approach) gjorde i sin senaste start förstår att kapaciteten han har är hög och skulle han koppla av och trivas på Jägersros underlag kan tre procent vara dagens gåva. 

V64-4

Här känns det som dagens mest sårbara favorit finns. Visst Loveatfirstsight (e. George Vancouver) var bra senast och vi trodde att det kunde vara loppets luring, men till nästan 50 procent, det köper vi inte i ett lopp som känns väldigt öppet.

V64-5

Irish Trilogy (e. Gregorian )som nästan trettioprocentare i härliga Voterlöpning känns alldeles för högt. Självklart har Irish Trilogy chans och han står bäst inne i loppet. Frågetecknen finns där, han har varit ifrån ett tag samtidigt som han aldrig provat underlaget i lopp det gillar vi inte på en favorit. Amon Ra (e. Exceed And Excel) i nuläget bara streckad på sju procent just nu har aldrig gått ett dåligt lopp och var knappt slagen i sin årsdebut. Tränare Francisco Castro är en mästare på att hitta rätt i Voter och till de procenten känns  Amon Ra väldigt streckvärd. Nipozzano (e. War Command)är streckad på fem procent. Han gjorde ett övertygande genrep inför Voter och är totalt bortglömd idag,han borde vara streckad på minst det dubbla. Lennart Reuterskiöld Jr sa tidigt förra året att det var derbyt som gällde för hans Two Eyed Jack (e. Juniper Tree), vi har full respekt för det. Two Eyed Jack var lite sen iväg i årsdebuten och kom inte riktigt in i loppet då. Nu har han tränats på ytterligare och snart står derbyt för dörren, självklart måste Two Eyed Jack vara värd mer än sex procent.

V64-6

Moneytalks (e. Eishin Dunkirk) som favorit i den sista avdelningen köper vi helt och hållet och det kan vara en möjlig spik. Han avslutade mycket bra senast och utgångsläget känns bra. För de som vill gardera finns framförallt Ruby Starlight (e. Eishin Dunkirk )som är otroligt streckvärd till väldigt låga procent i senaste starten fick Ruby Starlight totalstopp in på upploppet och som en härlig tvåprocentare idag förstår vi att många missat den situationen.