Nyheter

Någon vinnare från Nadja Bellander?

Publicerad
Nadja Bellander har fint snurr på materialet och under söndagens tävlingar på Bro Park kan det mycket väl bli en seger eller två - till glada odds dessutom.
– Sir Duke har chans, men det måste vara fäste i banan, kommentar Nadja Bellander.
syp5pu1pfqkpsru2h8q
Sir Duke - en av Nadjas tre starthästar i morgon. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Nadja Bellander har fina 33 i segerprocent efter att ha sadlat ut två vinnare på sex försök sedan årsskiftet. Vi slog en signal till Nadja för att kolla läget med morgondagens starthästar.

Sir Duke (V64-2) var lite sämre senast, men det beror på att banan var för lös då. Han är full form för dagen och gynnas av att det är längre distans den här gången. Sir Duke har viss chans, men då måste det vara fäste i banan, informerar Nadja Bellander.

Och sen är det dags för Sweet Action att debutera i V64-5? Säg något?

Sweet Action var fin i kvalet och där gick hon ju med järnskor runt om - nu blir det så klart aluminium. Det finns kapacitet i henne, men hon måste lära sig att hushålla med krafterna. En lös bana vore ett litet minus. Debut är debut brukar man säga så jag skulle vara nöjd med lite pengar, berättar Nadja Bellander.

Och vad säger du om Sweet Actions halvbror Sweet Sid i V64-epilogen?

Sweet Sid var det lite för kort distans för senast och nu kan den vara lite för lång… Optimal distans är 1200 meter. Han mår bra och ser fin ut i träningen. Det är ett rätt tufft lopp så i första hand skulle jag vara nöjd med en trioplacering, avslutar Nadja Bellander.