Nyheter

Mystic Town vann Rosengårdlöpning

Brian Wilson tränade Mystic Town överraskade på V64 när han besegrade Es Raco. Mystic Town är uppfödd av Buck Racing, ägs av Omar Zawawi och reds förtjänstfullt av Jan-Erik Neuroth.
Mystic_Town__6369
Mystic Town på väg mot mål i Rosengårdlöpning närmast före Es Raco Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Just Jan-Erik Neuroth ser vi normalt på pappa Wido Neuroths hästar på Jägersro. I Rosengårdlöpning fick han chansen på Mystic Town och han var så klart väldigt nöjd efter loppet. 

-Det var skönt, jag red honom på derbydagen och då gled sadeln. Så det var roligt att jag fick chansen igen på honom. Det känns som lite revansch. Jag tycker han utvecklas hela tiden och han blir bara bättre för varje start,  berättade Jan-Erik

Det blev lite extra spännande efter loppet då det blev protest från tvåan i mål mot vinnaren, men protesten avslogs. 

–Han bröt ut lite över upploppet, men ingen behövde sluta rida så jag var inte så orolig när protesten kom berättade Brian Wilson. 

För många spelare var det här en överraskning. Vad hade du för tankar själv innan loppet?

-Jag sa att om Mystic Town är en längd bakom Es Raco när upploppet närmar sig då kan vi vinna så jag trodde på bra möjligheter. Siktet har varit inställt på det här loppet en längre tid. Mystic Town är faktiskt den första hästen jag köpt för ägaren Omar Zawawi. Jag köpte han förra året på auktionen av Jessica och Padraig Long. Jag vet att deras hästar alltid är i fin författning och min tanke var att det var en häst för Guineasloppen. När Jacob Johansen red honom i våras sa han till mig att gå ner i distans med honom och det har verkligen visat sig passa honom bra fortsatte Brian. 

Går han till vila nu eller vad blir nästa uppgift för Mystic Town?

-Nästa start blir troligen i Malmö Hösthandikapp ett lopp över 1200 meter den 13 oktober meddelade Brian Wilson

Dagens största favorit Es Raco fick alltså se sig besegrad.

-Han tappade lite start och fick en vid sväng. Vi har med djur att göra, det är inga maskiner konstaterade Es Racos tränare Francisco Castro efter loppet.