Nyheter

Mycket norskt till Svenskt Derby

Publicerad
Bro Park Derby Trial gick till Realize Rock tränad på Bro Park av norrmannen Roy Arne Kvisla. Tvåa blev Solaris tränad i Norge av Wido Neuroth.
Realize_Rock_718
Realize Rock vid seger i början av året Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Derby Trial delade ut två Wild Card biljetter till Svenskt Derby och nu är det upp till Realize Rock (e.Merchant of Venice) och Solaris (e.Reliable Man) att bestämma om man vill vara med när striden om galoppens blå band skall avgöras på Jägersro den 

Racet öppnades i ett hiskeligt tempo. Hete Plantstepsdream (e.Planteur) hade utrustats med blinkers och drog iväg till en rejäl ledning. Därbakom låg startsnabbe Yrroll (e.Erroll) i ensamt majestät och det var en bra bit ned till klungan. På väg in i sista sväng lösgjorde sig Sunlight (e.Reliable Man) från fältet och kom snabbt förbi Yrroll. I mitten av svängen var han ikapp ledaren och in på upploppet såg det ut som att Sunlight skulle gå ifrån. Man hade dock gått för tidigt och bakifrån spurtade Realize Rock och Solaris, samt även racets favorit Man In The Moon (e.Reliable Man), väldigt bra. Det blev Realize Rock som gick bäst till slut under Andreas Tapia Dalbark som var mycket glad i vinnarcirkeln. Tränare Roy Arne Kvisla kunde förklara:

-Jag får ge Andreas en särskild eloge här. Han hoppade upp på Realize Rock som tvååring och gillade honom direkt. När han fick reda på att pappan var Merchant of Venice svalnade han lite i berömmen och han tyckte att den kanske inte var så fin. Men han har fortsatt följa sin första känsla och har suttit på Realize Rock i alla livets starter och det har lönat sig. Nu får vi se om vi går till Derbyt med Realize Rock, jag tror vi får en peng, men kanske inte mer än så. Det är ägarnas beslut, berättar Roy Arne Kvisla.