Nyheter

Mycket intressant information från Alice Elmerskog

Publicerad
V64-omgången på Bro Park nu på söndag känns synnerligen intressant - och än mer intressant blev den efter vårt samtal med tränare Alice Elmerskog.
– Glöm insatsen senast. Hon fick en "kocka" i huvudet och lade såklart sedan bara ned rörelsen. Jag tror på bra vinstchans med toppjockey i sadeln.
Vem avses? Läs vidare...
Whistle_High_277
Kan den här hästen "vissla" ifrån motståndet på söndag? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Alice Elmerskog har tolv hästar i träning på Bro Park och hela fyra stycken av dessa kommer ut på galoppens vårpremiär, kryddad med V64-spel, nu på söndag.

Vi var lite besvikna på Whistle High (V64-4) senast. Kommentar?

– Det ska man absolut inte vara, säger Alice Elmerskog och fortsätter.

– Whistle High tränar med stora plus i kanten inför detta och bara glöm insatsen senast. Hon fick en "kocka" i huvudet och lade såklart sedan bara ned rörelsen. Distansen är den rätta och startspåret kan jag heller inte klaga på. Visst är viktläget lite högt, men jag tycker ändå att min häst står vettigt till. Jag tror på bra vinstchans med toppjockey i sadeln, berättar Alice Elmerskog.

Och i V64-5 gör kompetente sprintern Visiteur Du Pom första starten för dig. Hur är det med formen på den kanten?

Visiteur Du Pom fick jag vid årsskiftet och jag är jättenöjd med honom. Han gick ett jobb i förra veckan på 48/800 meter ensam och och väl i hand - såg faktiskt strålande ut. Hästen har droppat i handicap och har en bra jockey i sadeln, men distansen kan vara lite i längsta laget. Det handlar om att han inte tar i för mycket i front för dit lär han väl komma? Jag tror att Visiteur Du Pom är etta eller tvåa, informerar Alice Elmerskog.

Avslutningsvis. Vad säger du om dina två hästar i den sista V64-avdelningen?

Clinton Jr såg helt grym ut i sista starten 2019, men kom in med näsblod och konstaterades ha en infektion i kroppen dagen efter. Nu är han väldigt väljobbad och redo för start. Han gick med blinkers då, men dessa tar jag av den här gången. Vi har en bra ryttare i sadeln och jag har förhoppningar, säger Alice.

Milton återkommer efter en liten skada och vila. Han jobbar mycket bra och trivs på dirttracken. Distansen är helt okej och det känns som han har utvecklats rejält de senaste månaderna. En outsider i mina ögon, informerar Alice Elmerskog.