Nyheter

Mr Ascot flyttar hem derbyhopp till Sverige - Jr Reuterskiöld tar över Yoker

Publicerad
I nuläget finns inga officiella odds på vem som vinner Svenskt Derby anno 2020, men om vi på galopptips.se skulle värdera marknaden per i dag hade vi satt treårige Yoker i ungefär sex gånger pengarna.
Yoke
Spännande derbykandidat tas hem till Sverige Foto: Privat

Den treårige Manduro-sonen Yoker inhandlades av agent Ghislain Bozo på uppdrag av hårdsatsande hästägaren Finn Blichfeldt, mannen bakom stallpseudonymen Mr Ascot - detta på Osarus auktion 2018. Finn Blichfeldt fick den snygge hingsten för 65.000 euro och hästen sattes direkt i träning hos Chantilly-baserade tränaren Pia Brandt

Yoker vann direkt i sin debut på gräset i Compiegne, var sedan en halv längd slagen fyra på fibren (dirttrack) i Deauville i starten efter. Bokslutet för tvååringssäsongen gjordes på samma underlag i Deauville där Yoker inkom som god trea - en längd bakom vinnaren Ketil (e. Karakontie). Celestine (e. Damirsim) som var tvåa bakom Yoker i hans debutlopp i  Compiegne har där efter tagit två raka segrar, varav den senaste i Listed-lopp så man kan lugnt säga att Yokers form är stark, mycket stark. Om vi räknat rätt ståtar nu Yoker i svenskt formtal 87?

– Anledningen till att hästen flyttas till Sverige beror enkom på den osäkra situationen med Covid-19 som råder i Frankrike. Pia (Brandt, reds anm) har gjort ett kanonjobb med hästen - det vill jag absolut påpeka. Yoker anländer till Juniors stall på Jägersro i eftermiddag och det är klart att det här känns spännande i rådande situation, kommenterar Finn Blichfeldt.

Lennart Reuterskiöld Jr är såklart nöjd med nyförvärvet.

– För mig är det såklart en ära att få träna en så här fin häst åt Finn. Jag vet vad Mr Ascots färger och historiken med Derbyt betyder för honom och nu är det upp till mig och mitt team att göra det bästa för Yoker. Jag har pratat med Pia och fått en hel del information om hästen - det är jag verkligen tacksam för. Dorcia gick till henne, nu gick Yoker till mig. Inga konstigheter. "Its the owners privilege" helt enkelt, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

Hur är då läget med Auenfürst? Din andre Derbykandidat för Mr Ascot?

– Han tog två raka som tvååring och imponerade stort. Vinterträningen har gått helt enligt planen. Allt är “tres bien”…, avlutar en nöjd Lennart Reuterskiöld Jr.