Nyheter

Mischa Kahns Minneslöpning – Stroxx Carlras besöker Bro Park

Publicerad
Mischa Kahns Minneslöpning ger treåringarna årets sista chans till revansch på söndag. Flera i fältet har kämpat i årgångslöpningarna och nu kan de mötas över rättvisa 1600 meter dirt. Nästa år är det dags att möta den äldre eliten och detta är alltså sista chansen att möta enkom sina kullkamrater.
ykdmjk3uzyvuwu0iapd
Stroxx Carlras Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

5 Stroxx Carlras välsignar det här loppet med sin närvaro. Vi har sett vad han kan över 2400 meter gräs och vad han kan över 2400 meter dirt. Att den dubble derbysegraren, Svenskt Derby och Norskt Derby, vågar ta sig an motståndarna över 1600 meter visar på helt rätt inställning. Kretsen kring hästen ska ha en stor eloge för att man tar sig upp till Bro Park för första gången.

En som varit på Bro Park förut är 8 Noble Justice som verkligen är ute efter revansch på Stroxx Carlras då han var trea i Norskt Derby. Segern i Malmö Stads Pris visar att den här Noble Mission-avkomman är effektiv även på dirttrack och över den här distansen.

Stallkamraten 3 Global Gathering har ett gott rykte och har bara gjort fyra starter. Klarar han banan kan han säkert vara med trots ett längre uppehåll. Stall Perlens 2 Thunderey har också bara gjort fyra starter och Wido Neuroth har hittills inte prövat Night Of Thunder-avkomman på dirttrack. Vi har knappast sett det bästa av Thunderey än.

1 Hey Brother var chanslös mot Stroxx Carlras över 2400 meter. Kanske kan den Lennart Junior Reuterskiöld-tränade hingsten klara sig bättre över 1600 meter? Detsamma gäller Susanne Berneklint-tränade 6 Dominic. Här vet vi att distansen är en klar fördel och det borde vara dags att visa att han tillhör de bättre i kullen.

7 Redirect var bara en längd efter Noble Justice i Malmö Stads Pris och har fördelen av att ha den kortaste resvägen. Madeleine Smith tränar och rider och är allt annat än chanslös.

4 Northern Carlras är klart sämre än sin stallkamrat Stroxx Carlras och verkar ha det svårt med dirttrack. Elione Chaves är en av våra bästa “piloter” och alla lopp ska ridas.

undefined