Nyheter

Mer än bara en "krydda" i Pramms

Publicerad
Patrick Wahl-tränade Red Hot Chili tillhör inte de mer betrodda hästarna i Pramms Memorial, men det låter verkligen uppåt från stallet. Kanske rent av en frisk femprocentare på V64-spelet?
chilll

Den sexårige fuxen Red Hot Chili svarade för en riktigt vass prestation i förloppet för ett par veckor sedan då han avslutade storstilat bakom Plata O Plomo (e. Paddy O Prado) - som slagen med 2.5 längder. Det såg ut att finnas krafter sparade i Eishin Dunkirk-valacken och tränare Patrick Wahl låter försiktigt optimistisk.

– Det är klart att jag var nöjd med min häst i genrepet och han har tagit loppet på bästa sätt. Extra skönt inför årets Pramms-start är att Red Hot Chili har haft en problemfri resa hela vägen fram till loppet, säger Patrick Wahl.

Hur ser du på motståndet?

– Stentufft såklart, man måste ha stor respekt för samtliga hästar.

Startspåret?

– Jag är nöjd. Min häst står bra placerad och jag tror att han kan hoppa iväg fint och nå en bra position direkt. Sedan gäller det såklart att ha lite tur på vägen och gärna en bra pace, fortsätter Bro Park-tränaren.

Något för V64-lirarna? Han lär ju inte bli så mycket streckad?

– Det känns bara bra att slå ur underläge. Jag kan inte säga hur det går, det är små marginaler, men det jag kan säga är att Red Hot Chili är i riktigt fint slag för dagen, avslutar en mer än lovligt "klurig" tränare Patrick Wahl.