Nyheter

Menuisier utesluter inte Stockholm Cup i år

Stockholm Cup-vinnande tränaren David Menuisier utesluter inte ett Sverige-besök i september.

Förra året vann han i Stockholm med Thundering Blue.

Nu har han ett vapen till: Danceteria.
Thundering_Blue_9015
Frankrike-bördige David Menuisier (till vänster) har sin bas i England, men deltar i Grupp-löpningar över hela världen med sina bästa hästar. Han deltar gärna i Stockholm Cup igen. Foto: Elina Björklund

På måndagen vann Danceteria (e. Redoute’s Choice) en Grupp 3 på Longchamp i Paris över 2.000 meter, efter en blixtrande avslutning och som ”omgångens drag” på Galopptips.se till oddset 8.70.

- Jag utesluter inte att han skulle klara tolv furlongs i Stockholm. Men han är såld till Australian Bloodstock och det kanske blir så att de vill ta honom till Australien istället.

Fyraårige valacken Danceterias ursprunglige ägare är Clive Washbourn, som även äger Stockholm Cup-vinnaren Thundering Blue (e. Exchange Rate).

Danceteria har dock hittills inte startat över längre distanser än 2.000 meter, hans "normaldistans".

Den sexårige grållen Thundering Blue har årsdebuterat, och valacken var senast trea i ett åttahästars Listed-fält på Goodwood i slutet av maj.

- Jag siktar på en Grupp-löpning i Saint-Cloud med ”Blue” nu. Det stora målet är återigen Canadian International, han var ju tvåa på Woodbine i oktober i fjol, säger Menuisier.

David Menuisier fortsätter:

- Förra året valde vi Stockholm Cup som ett ”prep race” för honom inför Canadian International. Vi kanske gör det igen, men det är för tidigt att säga. Men jag har varit i Stockholm två gånger tidigare, både på Täby och Bro Park, och det har verkligen varit ”great”, särskilt i fjol när vi vann.

Menuisier säger att Danceteria och Thundering Blue teoretiskt sett är de enda Stockholm Cup-alternativen han har 2019.

- Ja, givet distans och nivå på motstånd så kan jag säga att de treåringar som jag har just nu, inte kommer att duga i den löpningen.