Nyheter

Megaskräll i Japanskt Derby

Publicerad
Roger Barows segrade under söndagen i Tokyo Yushun vilket är det japanska derbyt. Segern var värd 17,5 miljoner kronor och Roger Barows segrade med hals till ett odds på 93 gånger pengarna!
Deep_Impacthorse_20051023_
Deep Impact i sin glans dagar Foto: Goki (Creative Commons BY SA 3.0)

Roger Barows (e.Deep Impact) låg tvåa under hela racet samtidigt som Lion Lion (e. Rulership) hetsigt drog undan i stor ledning. Roger Barows hade själv en bra bit ner till klungan och låg helt ensam. 400 meter kvar var det tomt i tanken för ledaren och Roger Barows tog över. Attackerna bakifrån lät inte vänta på sig, men Roger Barows kämpade storstilat och kunde hålla undan till seger med hals före Danon Kingly (e.Deep Impact).

Den store favoriten Saturnalia (e.Lord Kanaloa) hade spelats till 1,60 i 18-hästarsfältet efter en övertygande seger i japanskt 2000 Guineas. Saturnalia avslutade bra, men stod inte riktigt hem distansen. 

Roger Barows tränas av Katsuhiko Sumii och i sadeln satt Saguru Hamanaka. Roger Barows är efter Deep Impact som själv segrade i Tokyo Yoshun år 2005. Deep Impact befäste med dubbelsegern sin position som en av världens mest inflytelserika avelshingstar och hans avkommor har fem segrar i Tokyo Yoshun.