Nyheter

Maximum Security till Bob Baffert

Publicerad
I går morse avslöjades att inte färre än 27 aktiva (tränare, veterinärer, transportörer) inom trav och galoppsporten i New York anklagats för omfattande dopning. Nu, innan dom har fallit, meddelas att årets vinnare av Saudi Cup, Maximum Security, flyttas från dopinganklagade Jason Servis som är en av de tränare som ingår i härvan av monumentala mått.
download-71_QRYSQR
Ny tränare med viss rutin... Foto: Businessnews

Och det blir championtränare Bob Baffert som får överta träningen av fyraåringen efter New Years Day (som för övrigt tränades av Baffert) med omedelbar verkan.

– Igår blev, Jason Servis, en tränare vi använt oss av under fem år, anklagad för flertalet brott mot sportens regler gällande olagliga substanser. Det här är otroligt allvarliga anklagelser och vi är ytterst besvikna. Därför kommer vi flytta samtliga våra hästar från Jason så fort vi gjort klart med nya tränare, kommenterade ägaren Gary West till horseracingnation.

Nu är det klart vart Maximum Security kommer att flyttas och det är alltså Bob Baffert som får förtroendet att hantera fyraåringen som till halvparten köptes av mäktiga Coolmore för endast ett par månader sedan. Detta enligt TDN (Thoroughbreddailynews).

Jorge Navarro, tränare av bland andra X Y Jet som haft stora framgångar i Dubai bland annat, är en annan av de större tränarna som ingår i den här otäcka härvan.