Nyheter

Master Bloom segrade i SOC (Gr.3)

Publicerad
Den största löpningen för den äldre eliten på Klampenborg är Arqana Scandinavian Open Championship (Gr.3). I år gick segern till svenskuppfödde Master Bloom, ägd av IKC Racing.
Master_Bloom_777
Master Bloom vid tidigare seger Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Den svenskuppfödde Master Bloom (e.Pastorious) ägs i Sverige av IKC Racing, men står i träning hos Cathrine Erichsen i Norge. Master Bloom är urstark och älskar verkligen Klampenborg. Ifjol segrade han i Danskt Derby och nu tillbaka över bana och distans var han bara bäst för dagen.

Suspicious Mind (e.Appel Au Maitre) tog ledningen direkt och drog undan i några längders ledning. Fältet blev snabbt utdraget och när Elione Chaves ville pusta ledaren in i slutsvängen var Master Bloom och Carlos Lopez där och såg till att tempot hölls uppe. Med till attack var även Learn By Heart (e.Frankel) som tog plats vid ytterrailen och attackerade över upploppet. Master Bloom visade nu sin styrka och bara galopperade på mot mållinjen. Suspicious Mind var trött, men höll storstilat till tredjeplatsen före Learn By Heart som inte kunde gå i närkamp. Den ende som gick något bakifrån var Gold Tyranny (e.Zoffany), men det räckte bara till andraplatsen. I övrigt var det bleka prestationer..

Vinnaroddset på Master Bloom var 8,15.