Nyheter

Master Bloom får sitt elddop på lördag

Publicerad
Cathrine Erichsen tränade Master Bloom segrade i Dansk Derby ifjol. Sedan dess har Master Bloom inte varit på Klampenborg, men nu på lördag är det dags igen.
Master_Bloom_929
Master Bloom möter skandinaviska eliten på lördag Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

På lördag startar Cathrine Erichsen tränade Master Bloom (lopp 6).  Förra året segrade han överlägset i Danskt Derby. Det är tuffast möjliga motstånd för Master Bloom (e.Pastorious) i Arqana Scandinavian Open Championship (Gr.3). Vad har du för förhoppningar på Master Bloom i Scandinavian Open?

-Han får sitt elddop mot eliten i det här fältet. Det är ett väldigt fint fält med många bra och skulle vi få en placering så här i första starten mot eliten med lika vikt så måste vi vara nöjda. Master Bloom har tränat på bra och allt verkar i ordning med honom. Att han trivs på Klampenborg visade han i Danskt Derby förra året, men vi måste ligga lite lågt i första starten med lika vikt mot det här motståndet, berättar Cathrine. 

På söndagen startar Cathrine Hampus G (lopp 11)  i Danskt Derby. Vad tror du om Hampus G (e.Mutajally) och hans möjligheter?

-Han får räknas som en stor outsider. Distansen känns som den ska vara ett plus.  Det är ägarnas första starthäst i ett derby så det är ju extra roligt så klart. Shane Karlsson testar banan på lördag med Hampus G. Skulle han få en premie med sig hem får vi vara nöjda avslutar Cathrine Erichsen.