Nyheter

Mästarmöte i King George

Publicerad
Efter att Enable övertygat vid seger i Coral-Eclipse annonserade tränare John Gosden att nästa race för Enable blir King George. Det tog inte lång tid innan Ballydoyle tog den kastade handsken.
enablecoral_NQGO8o
Enable segrar som vanligt

Det tog inte lång tid för Aidan O'Brien att bekräfta att man ånyo kommer att försöka slå Enable (e.Nathaniel). I Eclipse Stakes var det stallets Magical (e.Galileo) som fick försöka sig på den omöjliga uppgiften. Nu blir det ingen annan är Derbysegraren Anthony Van Dyck (e.Galileo) som skall försöka detronisera fantomstoet Enable som aspirerar på titeln världens bästa häst. Enables stora mål för säsongen är Prix de l'Arc de la Triomphe i Paris. En seger där skulle innebära ett hattrick i löpningen och Enable skulle därmed ta plats bland världens genom tidernas bästa hästar.

King George (Gr.1) är ett nätt litet stopp på vägen. Det rids den 27 juli på Ascot och Enable står endast i 1,67 gånger pengarna. Anthony Van Dyck står i 8 gånger jämnt och är ett intressant spel med tanke på att vi vet att Enable ändrat sina planer många gånger.