Nyheter

Maria Sandh om storfavoriten Globemaster

Publicerad
Treåriga Globemaster blir klar favorit på morgondagens V4-omgång på Bro Park. Det finns frågetecken om både underlaget och distansen - två frågetecken Maria Sandh ytterst gärna vill räta ut till utropstecken!
– Det är klart att jag hoppas han vinner. Man vill ju ha lugn och ro inför de större uppgifterna, kommenterar Maria Sandh med ett skratt.
ukrxnavf7atot7kcxnl
Distansen, underlaget? Hur ska det gå för Globemaster? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Globemaster har gjort det fantastiskt bra i årets starter och står ju helrätt till den här gången. Vad säger du om uppgiften och förutsättningarna?

Globemaster är i full form, han sköter träningen precis enligt planen. Han har aldrig vunnit på gräs, men skötte sig väldigt bra ett par gånger i fjol och var ju riktigt rejäl nu senast mot äldre hästar på underlaget. Det här är den längsta distans han har startat på, men det fungerade ju fint i Pramms så jag hoppas och tror att det ska fungera även hemma på gräsbanan. Hästen är naturligt startsnabb, men jag vill inte sia så mycket om taktiken - Andreas känner hästen och får sätta det tempo som passar bäst. Det här är ju ett viktigt test och det är klart att jag hoppas han vinner. Man vill ju ha lugn och ro inför de större uppgifterna, kommenterar Maria Sandh.