Nyheter

Margareta Wettermarks Minneslöpning - Revanschmötet

Publicerad
Margareta Wettermarks Minneslöpning är för våra bästa ston och det är mer än bara pengar i potten. Segraren får även en betäckning med någon av på Lanwades Stud uppställda hingstar.
k0nsy4m7lzzxcp1taae
Queen Rouge och Nouvelle Lune Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

8 Queen Rouge (e Lord of England) blev tilldömd segern ifjol efter att ha bedömts blivit störd av Nouvelle Lune. Niels Petersen har tagit över träningen från Marc Stott och vid segern i Bloomers’ Vase (L) bevisade Queen Rouge att hon är lika bra nu som då. Hon har haft en tendens att ta knappa segrar på slutet, men att ta 11 segrar på 16 starter visar att hon har ett löphuvud av guld. Hon segrade i Danskt Derby såväl som Mowerina och Svenskt 1000 Guineas som treåring. Att hon är bättre på gräs är nog alla överens om, men hon är effektiv även på Jägersro där hon tagit två segrar på fyra starter. 

4 Nouvelle Lune (e Sea The Moon) var först i mål ifjol och eftersom hon blev nedflyttad den dagen har hon revansch att utkräva. Nouvelle Lune är egentligen bäst över längre distanser och segrade i Oaks för två år sedan. Hon har två lopp i kroppen och är gynnad av att Jan-Erik Neuroth är tillbaka i sadeln. 

7 Marta (e Appel Au Maitre) är stark och rejäl, men är kanske som allra bäst över dagens distans. Hon segrade i Altamiralöpning och ifjol var hon trea, endast slagen med en längd. Året innan blev hon tvåa och en ny pallplats är självklart målet.

Lennart Jr Reuterskiöld sadlar ut hälften av ekipagen. 5 Hot Chocolate (e Medicean) är mer av en sprinter än en miler, men kommer från en seger över 1600 meter här på Jägersro. Ifjol var hon fyra i den här löpningen. 2 Hot Bagatelle (e Dabirsim) tävlar i samma färger som Hot Chocolate, men är året yngre. Ifjol segrade hon i både Malmö Stads Pris och Altamira, vilket tyder på att hon är som klippt och skuren för den här uppgiften. Att Jacob Johansen rider tyder på att stallet tror väldigt mycket på den fina fransyskan. Stallkamraten 6 Marieappel (e Appel Au Maitre) är ofta nära segern, men ändå inte. Det har blivit en seger och sju andraplatser på 16 försök. Hon tampades med årgångstoppen hela fjolåret och även om det kan gå lite för snabbt idag bör hon inte vara långt borta när mållinjen närmar sig. 1 Serenity Bloom (e Reliable Man) är lägst handicappad i fältet och har förstås en svår uppgift framför sig. Hon har dock visat en fin form hittills i år och inte varit sämre än trea. Utgångsläget är bra och det är inte lätt att springa ifrån den här unga damen. 10 Havana Red (e Havana Gold) var trea i Svenskt och Danskt Oaks innan hon segrade i Norskt Oaks. Den otroliga prestationen följdes upp med en mersmakande tredjeplats i Jockeyklubbens Avelslöpning. Hon har klassen att vara med i striden trots att distansen är i kortaste laget. 

9 Alwaysonmymind (e Appel Au Maitre) var före Havana Red i Cinnamon Challenge senast. Tillbaka på hemmabanan ska den Jessica Long tränade miljonärskan räknas mycket tidigt. Hon segrade trots allt i Oaks! 

3 Buckybabe (e Helsinki) kommer från Cathrine Erichsens norska formstall. Hon har ett högt tal som hon dessutom försvarat i handikaper på slutet. Nu är det lite upp till bevis och med Per-Anders Gråberg i sadeln lär det inte finnas några ursäkter.