Nyheter

Marc Stott om sina startande på Århus

Alwaysonmymind vann i onsdags på Jägersro för tränare Marc Stott. På fredagen så har han starthästar på Århus och Galopptips har talat med honom inför tävlingarna
MarcStottjpeg_LzK91s4
Marc Stott har ett par bra vinstchanser på Århus på fredag Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vad tycker du om säsongen 2019?

-Jag måste så klart vara mycket nöjd med min säsong så här långt, men ser samtidigt fram emot nästa. Jag tycker det ser väldigt intressant och spännande ut i stallet inför 2020. 

På Århus har Stott fyra hästar till start och  så här tror han om deras möjligheter.

-Cotignac (lopp 1)är en spännande typ som ska ut och lära sig. Det är en sen häst som vuxit en del. Han tränar på bra. Jag hoppas på en god debut och att han är med där framme. . Eventuellt så ska han gå i Janos Tandaris Minne som nästa uppgift. 

-Upper East Side (lopp 1) kan mycket väl vinna. Hon har vi förhoppningar på här. Hon visade bra form i sin senaste start och går bra på mjuk bana. 

-Hongkong Yob (lopp 2) är stabil i sina insatser och kommer säkert på pengar igen. Det är tuffa motståndare och han behöver få allt serverat, men får han det så kan han vara med där framme.. 

-Aperola (lopp 3) Står med en bra vinstchans. Det som oroar mig mest är den mjuka banan, hon har gjort sina bästa lopp på en god bana.Normalt sett så ska hon vinna det här loppet, avslutar Marc Stott