Nyheter

Marc Stott - dubbel kung på Bro Park?

Publicerad
Championtränare Marc Stott, baserad i Århus, har tre hästar till start i morgondagens digra storloppsprogram på Bor Park - dessa topplopp kryddas dessutom av sköna och extra jackpotmiljoner på V64-spelet.
King_David_7725_2rH8ai
King David och Marc Stott - två riktiga kungar! Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Marc Stott är utan tvekan en nyckeltränare för alla spelare som jagar “storkovan” på V64-liret. Vi slog en signal till Marc som låter väldigt uppåt överlag.

Var tar det i kronologisk ordning. I V64-3, Dianalöpning - 1000 Guineas, plockar du ut Allwaysonmymind - ett kapabelt sto efter Appel Au Maitre. Läget?

Allwaysonmymind har lopp i kroppen och ska normalt sett vara framsatt. Hon har startat och fungerat på Bro Parks gräsbana tidigare. Det är ett par bra emot, men min är inte så tokig heller, säger Marc Stott.

I Jockeyklubbens Jubileumslöpning (V64-4), 2000 Guineas, tar du ut Queen Rouges lillebror King Richard. Vi var imponerade av hästen senast. Hur ser du på den här uppgiften?

King Richard har massor av fart och kapacitet. Jag var nöjd med honom senast, men han agerade mest som en stor baby - vann på ren klass. Han lärde sig massor på den starten, men för säkerhets skull sätter jag på fasta blinkers den här gången. Jag tror inte han behöver dessa längre fram, men nu vill jag verkligen ha honom mer fokuserad. Det kan vara så att distansen är för kort den här gången, men vi gör ett försök. För mig är han kapabel nog att vinna det här, säger Marc Stott.

Och i dagens huvudlöpning, Stockholms Stora Pris (Gr3, V64-5) gör King David sin andra start för året. Vad tycker du om uppgiften och vad säger du om årsdebuten?

King David var jag mer än nöjd med i årsdebuten. Visst var det ett enkelt lopp, men han galopperade väldigt bra och energisnålt - det gjorde mig glad. Min häst är framsatt formmässigt på det loppet och jag är nöjd med förutsättningarna. Bro Parks gräsbana fungerar utmärkt och distansen är inget bekymmer. Snabb bana lär det bli och det är också en fördel för King David. Det är ett par bra emot, men det är klart att jag har stor tro på min häst. Han är någonting alldeles extra, avslutar Marc Stott.