Nyheter

Madeleine Smiths kommentarer

Publicerad
Madeleine Smith har tre starthästar på Bro Park och för oss är ingen av dessa chanslösa - snarare tvärtom. Vi lyfte luren för att kolla läget på dessa och det låter positivt från "Malle".
q6exymmrfb9an5hbela
Mumsig vinnare på Bro Park? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I det inledande loppet (V4-1) sadlar du ut tioårige Shepherd Gate. Läget där?

- Shepherd Gate har en trevlig uppgift på papperet - jag är speciellt nöjd med att det är få hästar med i loppet. Formen är som den ska vara och distansen är som alla vet den rätta. Min häst ska ses som en en outsider - bland de tre tror jag definitivt att han ska kunna vara, säger Madeleine Smith.

I V4-3 får din Troubled Guy något av ett elddop. Kommentar?

- Troubled Guy ser mycket fin ut i träningen och i kroppen inför det här loppet - han har faktiskt inte sett bättre ut någonsin. Det enda negativa är att han hostade något efter det sista jobbet. Troubled Guy har höjts mycket i handicap, men verka ju vara under utveckling. Distansen är perfekt och min häst kommer att avsluta vasst. Hur långt det räcker är dock svårt att säga, kommenterar Madeleine Smith.

Och visst måste väl Mums Mums kunna vinna det avslutande loppet (V5-5)?

- Mums Mums var blek senast då hon hade ett kotspetssår. Det ser bättre ut nu. Hon tränar helt okej inför detta och har ju droppat  två kilo vilket är positivt. Mums Mums trivs på distansen och ser blank och fin ut i kroppen. Det måste vara bra vinstchans, säger Madeleine Smith.