Nyheter

Madeleine Smith om starthästarna på Bro Park

Publicerad
Angarn-tränare Madeleine Smith startar fyra hästar på dagens lunchtävlingar på Bro Park och på papperet ser det ut att kunna bli ett par segrar. Vi tror med på fjolårets St Leger-vinnare Espen Hill som har en klockren uppgift i den tredje avdelningen på V4-spelet.
– Om han fungerar fullt ut borde han vinna det här loppet, är Madeleins kommentar.
Espen_Hill_2127_1vW76q
Espen Hill - stenklar, eller? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I det inledande loppet gör Luisette Hill årets första start. Läget med henne?

Luisette Hill har haft en del problem, men känns nu fin igen och är redo för start. Hon kan ju behöva loppet, men jag tror ändå att hon är bland de tre främsta, säger Madeleine Smith.

Inför Espen Hills årsdebut låg du väldigt lågt, men hästen svarade för en gedigen insats som knappt slagen fyra. Borde det inte vara dags för vinst nu i den tredje avdelningen på V4-liret?

Espen Hill var jag helnöjd med i årsdebuten senast - han var inte alls hårt tagen inför det loppet. Han blev dessutom rejält störd på vägen och med tanke på det svarade han för en väldigt fin insats. Distansen är den rätta och om han fungerar fullt ut borde han vinna det här loppet, säger Madeleine Smith.

Haldorsson i V4-avslutningen då? Är han på gång?

Halldorsson har haft problem med sina blodvärden och är inte på topp ännu. Jag skulle vara helnöjd med en peng tillsammans med lärlingen, säger Madeleine Smith.

Hallyday i lopp sju ser ut att ha en fin uppgift. Kommentar?

Hallyday var blek på Övrevoll näst senast, men lite bättre i Göteborg nu sist även om han inte var vässad inför det loppet och dessutom blev det lite fel resa den dagen. Nu möter vi äldre hästar i ett stort fält, men jag tror ändå att han kan vara med och röja om segern, avslutar Madeleine Smith.