Nyheter

Madeleine Smith om sina V64-hästar på Bro Park

Publicerad
På söndag plockar Madeleine Smith ut förra årets St Legervinnare Espen Hill i årsdebut och det ska bli ytterst spännande att se honom. Den svenskfödde fyraåringen har dock ett högt formtal att försvara och "Malle" låter inte det minsta uppåt.
– Han har haft en hel del problem, informerar Angarn-tränaren.
Espen_Hill_212
St Leger-vinnaren Espen Hill i årsdebut Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Valacken Espen Hill hade en makalöst bra säsong 2019 med nästan 1.1 miljoner insprunget inklusive bonus. Självklart var vinsten i anrika St Leger “kronan på verket”. Nu är det aviserat årsdebut för sonen till Helsinki och vi kollade läget med Madeleine.

Espen Hill har haft en hel del problem - har legat fel i temp. Detta har inneburit att jag har fått ta det lugnt med honom. Han är i det närmaste ojobbad faktiskt. Vi måste dock börja någonstans och visst har Espen Hill väldigt hög kapacitet. Den här gången blir jag dock helnöjd om han sköter sig och tjänar pengar, informerar Madeleine Smith.

I V64-1 tar du ut din forne Riksgaloppör Shepherd Gate. Han har väl gått bra i år? Dags för seger?

Shepherd Gate gör nog vad han kan, men tyvärr är det ju inte lika mycket som tidigare i livet. Han trivs i alla fall på gräset och är ofta bland de tre, säger Madeleine Smith.

I maidenlöpningen (V64-3) startar du treårige Knight Of Luck som gjort det fint i två starter för dig. Vad säger du?

Knight Of Luck är inte toppad till detta då han var tvungen att strykas i Göteborg senast. I starterna före det loppet skötte han sig dock väldigt bra och visade fart. Jag är nöjd med pengar den här gången - han är anmäld till Göteborg igen inom kort och då lär jag vara mer optimistisk, avslutar Madeleine Smith.