Nyheter

Madeleine Smith om den största favoriten på V64-spelet i Göteborg

Publicerad
Angarn-baserade tränare Madeleine Smith gör resan västerut mot västkusten och Göteborg - detta med ambitionen att vinna V64-3 med sin härlige import Knight Of Luck som står "läskigt" bra inne i loppet. Vad tror Madeleine?
Knight_of_Luck_635
Är Knight Of Luck fullständigt klar? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

På papperet ser det helt klart ut då hästen står nio kilo bättre inne än vad den egentligen ska få göra för att få vara med i loppet - detta då vikterna till det här racet redan var satta innan segerloppet senast. Vi på Galopptips.se spikar på det mindre systemförslaget, men garderar på det större då det finns två osäkerhetsfaktorer.

Vad säger du “Malle”?

Knight Of Luck trivs på banan i Göteborg, men man ska veta att han avslutade som tvåa de där gångerna utan att ens vara på bettet - fin klass på honom. Visst trodde jag lite på hästen förra söndagen, men att han skulle vara så bra trodde jag inte. Nu vore det ju tjänstefel att inte starta i det här loppet då han står så ruskigt bra till, men visst oroar jag mig en smula för att det blir vecka/vecka start. Nu är det dessutom upp i distans och det vet jag inte riktigt hur han kommer att hantera. Jag gillar Knight Of Luck skarpt och ska försöka ge honom en fin resa på kortspeed. Min häst ska vara stor favorit och visst kan det vara så att han bara är överlägsen, men helt övertygad är jag inte, säger Madeleine Smith.

I den inledande avdelningen sadlar du ut ursnygge Hallyday. Vad säger du?

Hallyday har haft lite problem sedan starten i Norge senast och är inte vässad inför detta. Han är en rejäl häst som dock inte är gynnad av distansen. Han är mest med som resesällskap och ska inte ha någon chans att vinna det här, kommenterar Madeleine Smith.