Nyheter

Lyle byter land

Publicerad
Sedan Sydafrikansk galopp blev en stapelvara hos ATG har den svenska publiken tjusats av supertalangen Lyle Hewitson. När den nya säsongen börjat har Hewitson saknats i startlistorna och det finns en anledning till det.
LyleHtwitter_NpRur4
Lyle Hewitson flyttar från Sydafrika till Hong Kong

Lyle Hewitson tog hem championatet i Sydafrika för andra året på raken när säsongen 2018/2019 summerades i slutet av augusti. Hewitson är endast 21 år gammal och blev champion 2017/2018 när han fortfarande var lärling. Att försvara titeln blev inte lätt, Muzi Yeni skuggade Hewitson in i det sista och det krävdes ett nytt segerrekord, 219 segrar, för att säkra titeln. 

Hewitson har sedan dess flyttat till Hong Kong för att ta upp kampen med Zac Purton och Umberto Rispoli för att nämna några av de jockeystjärnor som kallar Hong Kong för sitt hem. 

När Hong Kong öppnar säsongen på söndag har Hewitson fem ritter och i en intervju berättar han att han förstås är väldigt glad över den här möjligheten. Hong Kong ser han som ett Mecca för hästkapplöpning och många i Sydafrika har lyckats bli stjärnor i Hong Kong. 

Hewitsons första ritt kommer på söndag på Sha Tin. I race 1 rider han Gold Velvet (e.Savabeel) som går med toppvikt. Den som ger Hewitson chansen är tränare Tony Millard, son till den sydafrikanske championtränaren Terrance Millard och själv tränare sedan 1991. Millard har tränat i Hong Kong sedan 2000.