Nyheter

Spårlottning och kommentarer inför Danskt Derby 2019

Publicerad
På måndagsmorgonen lottades spåren till Danskt Derby 2019 som rids på söndag. Galopptips var så klart på plats och lyssnade på vad de involverade i derbydeltagarna sade.
20190805_09262

Primacor  är jag mycket nöjd med. Han gick otroligt bra i Sverige senast på lite kortare distans. Hade jag inte trott att han skulle starta med chans i derbyt så hade Primacor startat i consolation. Han gick en bra galopp imorse med Prince Charming och det såg bra ut.

Prince Charming han visade vad han kan när han vann 2000 Guineas. Prince Charming jobbade med Primacor på morgonen, båda gick ett bra jobb över 2200 meter. 

Silverstone är en väldigt fin individ och har ett hjärta av guld. Det var synd hon blev störd när hon blev tvåa annars hade hon haft tre raka segrar. Siverstone jobbade här på morgonen med Sankt Peder och båda gjorde det bra.

Sankt Peder har så stor klass så det är helt vilt. Han behövde loppet senast och gick ungefär vad vi förväntat oss. 

Aristoteles utvecklas hela tiden. Vi är med och startar för att försöka vinna. Vi har goda förväntningar på Aristoteles.

Good Fella har en fin utvecklingskurva. Det är en av många som har vinstchans i derbyt.

Good Look statusen för dagen är jättebra. Good Look arbetade häromdagen på ett mycket bra sätt.

Frasetti Cieli var jag mycket nöjd med senast på Klampenborg det såg ut som han aldrig gjort något annat än att galoppera på Klampenborg.

Queen Rogue hon visade i Svenskt Derby att hon står distans. Utan problem så hade hon troligen varit tvåa. Det är många konkurrenter jag har respekt för, men det ska vara en bra chans. Om jag hade fått välja vem som helst att rida i derbyt hade jag valt Queen Rogue utan tvekan. 

Two Eyed Jack hoppas jag en del på. Nu sätter vi på blinkers. Det är så klar en chansning. Han var inne och jobbade på banan för två veckor sedan. Går allt som det ska är det en bra chans.

Dragons Den står distansen bra. Kommer säkert att göra sitt bästa. Jobbade idag och var trög och oinspirerad, men det är ingen träningsstjärna hade han varit pigg i jobbet hade vi nog varit mer nervösa.  

Margrethe hon ska ha distans och det får hon nu.

Valentin Apache har inte varit så bra i år. Fungerade bättre i  sitt senaste jobb. Det var ett väldigt bra jobb han gick  i lördags och känslan är att han kan vara där han var förra året. Det är en "dark horse" som är på väg uppåt. Vi hoppas på en bra prestation.