Nyheter

Lotta Månsby om vår V4-spik Vallance Road i Göteborg

Publicerad
Vi känner oss helt trygga med att spika Lotta Månsbys Vallance Road i morgon på Göteborg Galopp - västkustbanan som står som värd för lunchtävlingarna med V4-spel i fokus. Vi tog ett snack med tränare/veterinär Månsby inför morgondagens lopp.
– Hon gick i ledningen senast, nu hoppas jag på en resa i draget, kommenterar Lotta Månsby.
Vallance_Road_365
Lotta Månsby och kretsen kring Vallance Road. Men vem är snubben längst till höger på bilden? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vallance Road är något av en “Göteborgsspecialist” som nu har årsdebuten överstökad. Hur ser du på uppgiften Lotta?

Vallance Road var jag mer än nöjd med i comebacken senast. Jag hade inga större förväntningar då hästen hade problem med sina hovar i fjol och inte var speciellt hårt tagen, men hon gick som sagt väldigt bra och lär vara framsatt med loppet i kroppen. Hovarna är klart bättre nu. Han gick i ledningen senast, nu hoppas jag på en resa i draget. Jag pratade med Ulrika Holmquist efter loppet senast och hon var smått lyrisk av insatsen. Det är ett par bra emot, men jag har inte gett upp hoppet - hon är en av de som kan vinna det här. Lite senare under säsongen kommer hon också få testa på hinderlopp - det tycker hon är väldigt roligt, informerar Lotta Månsby.