Nyheter

Lördag 26/6 – Övrevoll bjuder på storloppskväll i midsommarvärmen

Publicerad
Övrevoll har sin första storloppsdag för året på midsommardagen och vi kommer bland annat att få se Oslo Cup (Gr3) och "Norsk 1000- och 2000 Guineas". Det är kvällstävlingar och första loppet startar klockan 17:40.
myz0yoajvmmd9p6u87b
Kan Victor Kalejs visa storform igen och vinna Oslo Cup (Gr3)? Det är inte alls omöjligt. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Redaktionen har pratat med några av ryttarna som förstås ser fram emot denna höjdarkväll. 

Per-Anders Gråberg, vad tror du om dina ritter i de stora loppen? 

– I Oslo Cup rider jag Victor Kalejs. Han ”kom hem bra” från Stockholm Stora Pris senast och det är inget fel på honom, men vi vet inte riktigt varför han var så dålig. Det kan ha varit banan. I ”Norsk 1000 Guineas” rider jag Takeko för Annike Bye Hansen. Hon har en lika bra chans som alla andra. I ”Norsk 2000 Guineas” sitter jag upp på Kingof Pharoahs som är en fin häst som startar med segerchans. Han gillade inte Jägersros dirttrack senast. 

Vad säger Ulrika Holmqvist om sina ritter i de två klassiska loppen? 

Cups And Cake rider jag i “Norsk 1000 Guineas”. Hon har tränat fint, men står lågt i formtal jämfört med många av konkurrenterna. Hon är ”underhandikappad” och borde kunna mer. Det är dock en tuff uppgift och dessutom årsdebut. I ”Norsk 2000 Guineas” sitter jag upp på Enge Hazard. Det är också en häst som har en tuff uppgift, men han tränar bra och kan mer än sitt formtal. 

Hur ser du på dina chanser i huvudloppen, Andreas Tapia Dalbark?

–I Oslo Cup rider jag Privilegiado för första gången. Han är en jättefin häst och det ska bli kul att rida honom. I “Norsk 1000 Guineas” sitter jag upp på Miss Haven. Hon är en bra häst, men gick dåligt senast. Jag tror inte att hon gillade banan som Bro Park bjöd på den dagen. En outsider.

Andreas Tapia Dalbark fick också en ritt i ”Norsk 2000 Guineas” där han rider Double Two för Bent Olsen. 

Vi har gott om svensktränade hästar på plats och har tagit pulsen på Övrevollspecialisten Annette Stjernstrands ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen.

I dagens första lopp startar ni två hästar. Vad tror du om chanserna?

Backcountry har gjort det bra över 2000 meter och nu testar vi 1600 meter igen för att gå upp i distans jämfört med hur det varit på sistone. Han har gjort helt okej lopp på 1600 meter. Nora Hagelund Holm sitter upp. Vi glömmer Valence förra start på Bro Park. Det var mer av en ryttarmiss från min sida och förklaringen till att han inte gick bra. Nu är vi tillbaka på banan han älskar och förra gången på Övrevoll var han väldigt duktig. Det är en liten häst som går med hög vikt och det får man ta i beaktande. Han står lite sämre till mot Swedish Dream den här gången och det finns andra motståndare också, som exempelvis Fiftyshadesfreed som också går bra på Övrevoll. Vi får se hur långt det räcker. Det är inte optimalt att de möter varandra då båda är ”frontrunners ”, men det är som det är nu. 

Vad säger du om Ruby Dream i lopp två? 

–Han sprang av jättebra från boxarna på Göteborg Galopp senast och var stark och fin i loppet. Han höjdes fyra kilo på den insatsen. Jag hoppas att han är med från start. Han är en fin häst som är ganska snabb. Ryttaren rider sitt första lopp i år. 

Madi Banja i tredje loppet – vad tror du? 

–Madi Banja vann motsvarande lopp ifjol, men han har inte känts lika fin i år. 900 meter verkar passa honom. Han måste komma bakifrån och få sitt lopp. Det är några väldigt snabba hästar med, men lite chans har han. 

Vi går vidare till det femte loppet där stallet återigen har två hästar. Kommentar? 

–Vi hoppas att Topas Royal får ett fint lopp och får komma bakifrån så får vi se hur långt det räcker. Senast hade han trampat av sig en sko två dagar innan loppet. Vi fick inte på den förrän på tävlingsdagen och det påverkade honom, tror jag. Han tränar väldigt fint. Han önskar en mjukare bana och det finns risk för att den blir för snabb och hård för honom. See You Soon har en fin chans här. Han gör det bra hela tiden. Senast var det för kort distans för honom på Bro Park. Han kan ligga placerad var som helst men inte i front. See You Soon är en väldigt ärlig häst. Han gillar väl också en mjukare bana egentligen, men är inte lika missgynnad som Topas Royal av en hård och snabb bana. Han är stallets bästa chans i loppet.  

Henrik Engblom åker till Övrevoll med en häst och är ute i angeläget ärende i amatörloppet som är kvällens andra lopp. 

Cromer borde ha vinstchans. 900 meter fungerar han bra på och han vill ha svikt i banan, hälsar Henrik. 

I samma lopp startar Tobias Hellgren Archers Ignite som kommer från seger på Bro Park. Han tror på vinstchans och ridande Linn Christine Arntzen har vunnit med honom över aktuell distans på Övrevoll förra året. 

Programmet hittar du här: 

http://www.ovrevoll.no/Ovrevoll/Program/6%20program%2026%20juni_oppslag.pdf

Fler tips och annat matnyttigt inför kvällen hittar du här: 

http://www.ovrevoll.no/