Nyheter

Longines Grosser Preis von Baden (Gr.1) till Godolphin

Publicerad
Godolphin dominerade Baden-Baden från början till slut. Man "segrade" i auktionsringen och man segrade i de största löpningarna under meetinget.
RP_ID0029544
Ghaiyyath går en lysande framtid till mötes Foto: Martin Lynch / Racing Post

Det var ett härligt meeting på Baden-Baden för "the boys in blue". På auktionen slog Godolphin nytt rekord när man köpte in ett sto efter Sea The Stars. Hammarslaget för åringen kom på 820 000 euro, nytt rekord i Tyskland. Shejk Mohammed såg dock till att handelsbalansen mellan Dubai och Tyskland inte drabbades alltför hårt med segrar under söndagen.

I Longines Grosser Preis von Baden (Gr.1) segrade Godolphins Ghaiyyath (e.Dubawi) under William Buick. Den Charlie Appelby-tränade fyraårige hingsten var helt överlägsen efter en fenomenal ritt från front av William Buick. Utan att förta sig gick Buick till ledningen medan övriga avvaktade. Det gick inte särskilt fort, men Buick lyckades ändå få fler och fler längder på fältet. Över upploppet var Ghaiyyath den mest mest krafter kvar och segermarginalen skrevs till 14 längder. Favoriten Laccario (e.Scalo) var blek som trea. Communique (e.Casamento) började aldrig galoppera och var slagen med 64 längder som betrodd.

Det blev förstås segerintervjuer efter Longines Grosser Preis von Baden (Gr.1).

--  Han är en fantastisk häst. Väldigt imponerande i våras i Frankrike. Han är ett absolut monster och låt oss hoppas att han blir kvar på banan ett bra tag, sa William Buick.

 --  Jag har alltid trott att 2400 meter är hans distans. Det är en mycket bra prep för Arcen och vi kommer ha en härlig tid framför oss när vi bestämmer oss för om vi satsar mot Arcen eller inte, berättade Charlie Appelby.

Under dagen tog Godolphin även en seger värd 40 000 euro. Grupp 2 löpningen Oettingen-Rennen gick till Vintager (e.Mastercraftsman) vilken för övrigt spikades av Galopptips.