Nyheter

Long mot Övrevoll

Publicerad
Jessica Long har firat stora framgångar under Övrevolls Derbydag. Berling segrade i Marit Sveaas (Gr.3) år 2013. I år lastar Long hästbussen med sex hästar.
Jessica_o_Benny_354
Jessica Long tränar Chess Racings hästar Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I söndagens första race har Jessica Long med två stycken tvååringar. 4 Victoria Placa (e.Wootton Bassett) gjorde en bra insats i debuten efter att ha omgärdats av lovord från sin tränare. Även 7 Monsieur Vic (e.Lawman) debuterade godkänt. Det är tufft motstånd i Heatherworld Cup, men Long är inte slagen på förhand.

-Victoria Placa gjorde det bra i debuten och hon har en bra fart. 1370 meter ska hon klara och jag är optimistisk. Samtidigt vill jag varna för Monsieur Vic som kan vara gynnad av banan, berättar Long.

I V5-2 startar 3 Freestyler (e.Areion). Freestyler kommer från en övertygande seger på Göteborg Galopp efter att ha varit slagen som favorit på Klampenborg. Formtalshöjningen från seger drabbar inte Freestyler här.

-Det fungerade inte alls på Klampenborg, glöm den starten. Nu har han 3 kilo i hand och det gör mig förstås optimistisk. Han ser väldigt fin ut och det är inga problem för honom att starta vecka/vecka, menar Long.

Sing A Rainbow (e.Frankel) startar i Erik O Steens Memorial. Frankel-avkomman tillhör det mest välstammade vi har i Skandinavien. Modern, Beatrice Aurore (e.Danehill Dancer) var själv tvåa när Jessica Long tränade Berling segrade i Marit Sveaas (Gr.3) vilket gav Chess Racing en dubbel den dagen. Sing A Rainbow har inte segrat i år och var en besvikelse på Klampenborg i senaste starten.

-Sing A Rainbow löpte som att hon inte tyckte om banan senast. Nu är distansen mer passande, men det är klart att vi slår ur underläge i den här löpningen, säger Long.

Det femte racet för dagen är det som inleder V64 och många menar att det är dagens mest svårlösta avdelning. Good Eye (e.Eishin Dunkirk) är Longs häst i det här racet och går med hög vikt mot lite sämre motstånd än vanligt.

-Good Eye har haft en liten paus och kommer fräsch till detta. Jag är nöjd med en peng i ett tufft race, säger Long.

I Giant Sandman Polar Cup (Gr.3) möts Skandinaviens bästa sprinters över 1370 meter. Distansen bjuder in sprinter/milers och avskräcker rena sprinters. Sarookh (e.Speightstown) är en läcker amerikanare som visat tycke för gräset och segrat över 1400 meter. Box 2 bör vara bra och man startar bredvid nye importen Brian Ryan som säkert blir favorit.

-Vi drar ett streck över förra starten. Formen är fortsatt fin och jag är väldigt nöjd med min häst. Sarookh segrade här i fjol och blir det bara fäste i banan är vi med i segerstriden, berättar Long.