Nyheter

Long dags färd mot natt? Jessica om sina två i Göteborg samt om Freestyler på Klampenborg!

Tränare Jessica Long har en spännande helg framför sig med Freestyler i Gr3-loppet Scandinavian Open på Klampenborg på lördag och sedan två synnerligen intressanta hästar i Göteborg på söndag!
– Han var fin senast och har nu fått bort sina tjocka mage. Det är klart att jag har stor tro på min häst säger Jessica Long om...?
Jessica_Long01_dmuamWX
Den vinner- den är nu helt "fit".... Foto: Elina Björklund /Galopptips.se

….Areion-sonen Freestyler som var rent grym att skåda vid sin vinst på Klampenborg för ett par veckor sedan. Nu är det dags för Scandinavian Open på samma bara och Jessica låter verkligen uppåt.

Freestyler formligen älskar Klampenborg gräsbana, han var fin senast och lär vara framsatt - har nu dessutom fått bort sina tjocka mage... Det är klart att jag har stor tro på min häst över den här passande långa distansen även om motståndet är stentufft, informerar Jessica Long.

Och på söndag har du två intressanta hästar till start i Göteborg. Känslan? Dubbelseger?

My Motivate Girl (V4-2) var fin senast och jag tror att hon kan ett par kilo till. Distansen kan vara i längsta laget, men vi tar det här som ett test inför Norskt 1000 Guineas. På sin grundklass ska hon kunna vinna det här, säger Jessica Long.

Utanför streckspelet (lopp 6) har du Lawman-sonen Licorice till start. Vinner han?

Licorice gjorde det bra senast med tanke på att han mest sprang runt och “letade efter sina ben”… Nu sätter jag på fasta blinkers och det tror jag kommer göra min häst gott. Distansen ska vara mitt i prick och jag är nöjd med honom i träning. Bra chans, eller för resten - toppchans, avslutar Jessica Long.