Nyheter

Lockinge Stakes (Gr.1)

Publicerad
Storloppssäsongen kickar inte bara igång i Sverige. På härliga Newbury i England rids Grupp 1 löpningen Lockinge Stakes över en rakbana på 1600 meter. Englands bästa milers möter upp i en allt annat än lättlöst affär.
RP_ID0032797
Laurens besegrar Happily i Sun Chariot Stakes på Newmarket. Foto: Martin Lynch / Racing Post

Lockinge Stakes (Gr.1) är en av de största löpningarna över 1609 meter i den engelska kalendern. 14 ekipage har startanmälts och tittar man på formtalen, i England Overall Rating, så ser det riktigt jämnt ut. Högst rankad är Laurens (e.Siyouni) med ett rating på 117. Det motsvarar ett svenskt formtal på 98,5 vilket skulle räcka till en enkel seger i tex Pramms Memorial (L) på söndag. Laurens är ett av världens bästa ston, men i Lockinge Stakes möter hon hingstar vilket gör det svårare att addera pengar till de över 18 miljoner kronor hon redan sprungit in vid sina sju segrar på elva starter.

Favorit hos engelska bookmakers är i nuläget Le Bravido (e.Siyouni) som flyttats från André Fabre i Frankrike till Aidan O'Brien på Irland. Som treåring var Le Bravido en riktig snackhäst utan att nå upp till de högsta höjderna och han är favorit mer på vad han borde kunna än på vad han har visat.