Nyheter

Reflektioner efter Irish Trilogys start på Goodwood

Publicerad
Treåriga Irish Trilogy tog chansen och startade på Goodwood i Bonhams Thoroughbred Stakes (Gr.3). Irish Trilogy reds av toppjockeyn Danny Tudhope. Ekipaget ledde till 500 meter återstod då krafterna tog slut. Galopptips följer upp resan med en intervju.
20190806_07501
Irish Trilogy med sin tränare Nina Lensvik i miljön runt Goodwood

Ni är hemma med Irish Trilogy (e. Gregorian). Hur går dina tankar ett par dagar efter hemkomsten?

-Det blev en tuff resa till Goodwood. Vi fick problem med bilen på vägen dit. Så man kan lugnt säga att resan inte gick riktigt som vi hade planerat. Tyvärr tog problemen som uppstod mycket på Irish Trilogys krafter. Vi visste från början att det var en tuff uppgift, men vi ville ta chansen. Med tanke på det som hände på vägen dit så kan jag inte vara missnöjd eller besviken på Irish Trilogys prestation i loppet. 

Har du några andra reflektioner efter resan?

-Vi är nöjda att vi tog chansen att prova mot internationellt motstånd. Att sedan resan dit inte blev som vi förväntat oss var förstås tråkigt. Vi har lärt oss mycket på den här resan som vi kan ta med oss i framtiden. Vi knöt i alla fall många nya kontakter som vårt företag kommer att ha mycket nytta av framöver. Det här är definitivt inte sista gången som vi kommer att resa utomlands med våra hästar berättar Nina. 

Nästa gång gör vi resan så att vi är på plats 1 1/2-2 veckor tidigare. Mycket så att en häst som Irish Trilogy kan komma in i rutinerna känna sig lite mer som hemma och ha liknande träningsupplägg.

Hur mår Irish Trilogy efter resan hem och hur ser de fortsatta planerna ut för honom?

Han håller på att återhämta sig efter resan, men är väldigt nöjd med att vara hemma. Han kommer eventuellt att göra en start till. Det blir i så fall en enklare uppgift innan vi börjar förbereda honom för en ny resa till Dubai avslutar Nina Lensvik