Nyheter

Lite kommentarer efter loppen från tävlingarna på Jägersro

Galopptips talade med en hel del av de aktiva efter loppen igår och här följer lite av vad de sa om hästarnas insatser
Across_The_Pond_6311
Ett spännande upplopp bjöds publiken på när Across The Pond vann Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

-Delacroix kändes riktigt stark när vi väl kom ut, bort från sprutet (Jan-Erik Neuroth)

-De öppnade väldigt fort och det passade Delacroix perfekt. Han har haft en del hovproblem tidigare (Wido Neuroth)

-Loppet blev som vi hade lagt upp det innan. Jag var lite rädd att hon skulle komma för bra iväg från start. Oliver satt kall och förivrade sig inte (Lennart Reuterskiöld Jr. om Hot Chocolate).

- Vilket härligt upplopp man får rysningar av det. Detta var riktigt häftigt. När man själv sedan har två av de som gör upp känns det så klart ännu bättre. Across The Pond verkar passa bättre över kortare distanser medan Walvis Bay fortsätter att visa bra form (Dina Danekilde efter att ha tränat både ettan och tvåan i mål Across The Pond-Walvis Bay).

-Idag fick han luckan i alla fall, men det räckte inte (Marcus Bergman om Momo Barone).

-Det har tagit lite tid för henne. Det blir troligen så att hon går direkt mot Svenskt Kriterium nu (Lennart Reuterskiöld Jr. om Mrs Swift)

-Det är fina hästar allihop. De visar klass och det är inte helt lätt att skilja dem åt så här tidigt i karriären (Lennart Reuterskiöld Jr. efter att ha tagit de tre första platserna i Stig Holms med Mrs Swift-Serenity Bloom-Marieappel)

-Vi köpte henne på auktionen på Bro för 200 000 kronor. Det är i stort sett samma ägare som var med i Mrs Loreen plus några nya. Vi bad Lennart kika på ett par hästar för oss och det här var hans förstaval till oss på auktionen. Hon var imponerande (en av ägarna Matthias Schildt efter Mrs Swift seger)

-Mrs Swift kändes väldigt bra, jag fick ta lite tag i henne i början. Sedan gjorde hon det väldigt fint. Jag tror inte hon var så trött till slut utan hon stannade nog mest av då hon var ensam (Per-Anders Gråberg)

-Han var bra. Jag skrämde kanske motståndarna till att inte gå förbi (Fabienne De Geer efter att ha skrikit upploppet ner på sin ritt Suo Gan som vann till slut)

-Idag mötte Suo Gan äldre hästar. Vi har trott han var en sprinter, men det har det visat sig att han är mer stark än speedig. Fabienne red helt efter planen (Susanne Berneklint)

-Han fortsätter att göra bra prestationer, men vill bara inte vara först (Nina Lensvik om Frompariswithlove )

-Han bröt ut lite över upploppet, men ingen behövde sluta rida så jag var inte så orolig när protesten kom. Vi får se hur Mystic Town har tagit loppet imorgon. Nästa start blir förmodligen om två veckor i Malmö hösthandicap om allt är väl (Brian Wilson)

-Det var skönt, jag red honom på derbydagen och då gled sadeln. Så det var roligt att jag fick chansen igen på honom. Det känns som lite revansch. Jag tycker han utvecklas hela tiden (Jan-Erik Neuroth om Mystic Town)

-Det blev några minuters nervös väntan. Mystic Town svarade för en väldigt fin prestation och tränaren har gjort ett bra jobb (Per Gellström för ägaren Omar Zawawi efter protesten i loppet).

-Han tappade från start och fick vida spår i sista sväng (Francisco Castro om Es Raco)

-Han hamnar i sprutet från innerspåret och då är det inte så roligt att springa, vi kommer igen (Marc Stott om Nipozzano)

- Shane gjorde helt rätt att låta Miss Chocolate gå till ledningen. Hon är ett bra sto och stod fint inne i loppet (Hans-Inge Larsen)

-Han gjorde en fin insats idag. Jag hade förhoppningar på seger i sista sväng, men vinnaren hade redan gått ifrån. Stallformen är i alla fall bra (Nina Lensvik om Eyes Wide Shut)

-Mountain var bra som tvåa bakom stallkamraten i senaste starten så jag hade goda förhoppningar idag. Han visade redan i förra starten att han håller bra klass.  Det lutar åt att det blir Götalandlöpning eller Kriteriet med honom, Magic Million på Bro finns också i tankarna (Lennart Reuterskiöld Jr.)

-Han var knappt slagen som tvåa. Man ska tänka på att det inte var så länge sedan han kastrerades (Francisco Castro om Irish Prosecutor)

-Det här var ett riktigt hett tvåårslopp jag tror att de tre första är riktigt bra (Fredrik Johansson om Mountain-Irish Prosecutor-Tassmania)

-Han fick sina förutsättningar idag. Han trivs när banan är blöt och snabb och idag stämde det (Nathalie Mortensen om Puyol)

-Han gjorde en bra insats idag som trea, han trivs inte på en sådan kladdig bana  (Jan-Erik Pettersson om Nemuranthes)

-Han har kommit till åren, men gör det bra. Senast han kom till fronten på det viset stannade han (Martin Persson om Lomax)

- Ingen annan ville ha ledningen så då fick vi ta den. Jag trodde han skulle stanna lite till slut, men han bara fortsatte (Jessica Wadst om Lomax)