Nyheter

Lira V5 på ATG Riders League - vi har tipsen

Äntligen är det dags för premiär av höstens ATG Riders League! Vi är på Sundbyholm där den första av tre deltävlingar ska avgöras. I eftermiddags gjorde 40 stycken kvalhungriga ryttare upp om de 30 platserna i morgondagens Riders League klass.
ATG_Riders_League
Vi har V5-dragen till ATG Riders Leauge Foto: Josefin Fransson

Imorgon delas ryttarna upp i fem olika heat med sex ryttare i varje. Ryttare i respektive heat tävlar mot varandra. Hinderhöjden ligger på 140 cm och varje kvalvinnare tar sig till en Winning Round. Det gäller att vara felfri och snabbast för att vinna sitt heat. Totalt går alla heatvinnare samt de fem övriga bästa ryttarna till en Winning Round. Det är alltså tio stycken ryttare som gör upp om den åtråvärda segern på 30.000 kronor. 

Det går att spela både V5 samt vinnare när tävlingen drar igång klockan 13.00 med respektive heat. Därefter blir det även ett vinnarspel på finalomgången, Winning Rounden. Det går att spela direkt på plats, via spelombud samt via internet. 

Efter dagens kvalklass går det att få en liten överblick om vilka ekipage som är i form för att ta hem segern imorgon. Vi börjar med att se över vilka ryttare som kan ta hem de olika heaten, här kan man alltså spela på vinnare samt V5. 

I heat V5-1 ingår ryttare med både mycket och lite mindre rutin. 5 Jens Wickströmär alltid sugen på seger och är väl sammansvetsad med sin häst Glimra JPD. Även Therese Nyman är en riktigt snabb ryttare som alltid är att räkna med. Vi tror på Jens Wickström som heatsegrare. 

I V5-2 ingår en av Sveriges snabbaste ryttare, nämligen Niklas Arvidsson! Med Confidence CC (SWE) går han dessutom ut som sista ryttare i heatet. Ekipaget blir riktigt farliga och vi sätter dem som heatsegare. Nummer 5 Caroline Kamenskyär en ryttare med mycket rutin. Carolin blir farlig även hon och kommer säkerligen bli en av de 10 ryttarna som tar sig till Winning Round.

I V5-3 finns några yngre ryttare men även rutinerade Jörgen Larsson ingår här. Mikaela Gustaphsonär i fin form med sin Cum Laude 5. Ekipaget är naturligt snabba och är att räkna med. ÄvenSandra Liljegrenär en snabb ryttare. Båda dessa ryttarna gjorde fina kvalrundor i eftermiddags men frågan är om de rår på Jörgen som dessutom är sist ut i heat tre. Vi tror på Jörgen Larsson som i eftermiddags placerade sig på en fin tredjeplats.

I V5-4 är ett getingbo av snabba ryttare. Hampus Adolfsson har inte så mycket rutin på 140 höjder med sin häst men de är alltid riktigt snabba. Efter Hampus radar vi upp snabba rutinerade ryttare som Marcus Westergren, Olof Smith, Daniel Svensson och Lotta Sjöberg. Detta heatet kommer gå undan och garanterat kommer fler ryttare än heatvinnaren gå till Winning Round. Vi tror på Marcus Westergren och Lotta Sjöberg.

I V5-5 är det sista heatet. Joel Anderssonär en naturligt snabb ryttare! även nummer 5 Carolina Määttähar mycket rutin och kommer gå för en seger. Frågan är dock om någon rår på supersnabba Cornelia Rylén med Rasputin. Ekipaget har månader med tidshoppningssegrar och ger aldrig bort något. Vi tror på Cornelia som heatsegrare. Ekipaget visade på fin form i fredagens kvalklass där de kom på en andra plats. 

När heaten är ridna har vi alltså tio ryttare som kommer att göra upp i Winning Round. Denna runda går också i 140 cm höjder och även här gäller det att rida snabbt och felfritt. Här kan man alltså spela vinnarspel och vi tror på Jens Wickström och Cornelia Rylén. Dessa två ryttare (och hästar) spelas till odds överstigande fem gånger pengarna.

V5-förslaget

3,5

6 Confidence CC

Alla sex ekipagen

Alla sex ekipagen

6 Rasputin

72 rader kostar 72 kronor