Nyheter

Lennart Reuterskiöld Jr sitter på leken i V64-inledningen

Publicerad
Äldste broder Reuterskiöld, Junior, har två mycket intressanta hästar i den inledande V64-avdelning på Jägersro i morgon. Vi tippas Al Run etta och Junior ger oss "rätt"...
– Det är lättare emot och visst ska det vara god vinstchans, kommenterar Reuterskiöld.
JUNIOR_01_WF4oqS
Nya sköna vinnare från Junior? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

All Run (V64-1) var vi lite besvikna på i comebacken. Hur ser du på uppgiften den här gången och hur kommenterar du loppet i årsdebuten?

All Run var lite långt slagen, men han avslutade rätt bra så där i skymundan. Nu vill jag få honom mer fokuserad så blinkersen åker på igen. Han lär vara bättre den här gången med löp innanför västen. Det är lättare emot och visst ska det vara god vinstchans, kommenterar Reuterskiöld.

I samma lopp har du Leo The Lion som inte startat sedan oktober. Dagsstatus?

Leo The Lion har varit på landet, men hemma i träning igen sedan ett par månader. Han är lite seg att få igång tycker jag och jag skulle bli förvånad om han vinner direkt, säger Lennart Reuterskiöld Junior.

Du har fått en bra start med dina treåringar i år. En duo till start i dagens inledande lopp. Kommentar om dessa tack?

Sel Sea är en fin typ som jag köpte på Orby Sales för 50 000 euro. Han kvalade fint, men är en lite sen typ så jag är nöjd om han är klar till St Leger… Skämt och sido. Jag är nöjd med honom och hoppas han kan vara tvåa, trea i sin tävlingsdebut, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Marieappel var kanonbra i årsdebuten och lär vara ytterligare förbättrad till det här loppet. Jag har inget att klaga på och visst måste jag tro att hon vinner det här, avslutar Lennart Reuterskiöld Jr.