Nyheter

Lennart Reuterskiöld Jr om sina starthästar på Jägersro nu på söndag

Publicerad
Nu på söndag ska en massa frågetecken rätas ut till utropstecken då Jägersro Galopp arrangerar V64-tävlingar med Voterlöpning och Derby Trial i stort fokus. Vi tog ett snack med Junior som meddelar...?
– Min bästa vinstchans för dagen är...
Okej? Vem avses?
JUNIOR_03_IiK1Ap
Min bästa vinnarchans på söndag är...? Foto: Elina Björklund / Galopptips.se

Vi tar det från början. I Voterlöpning (V64-2) har du två till start. Hur ser det ut med Yoker och Auenfürst?

Yoker var en positiv överraskning för mig i första starten för ett par veckor sedan då han vann enkelt. Det fanns en del mer att önska av hästen, men vi har identifierat en del småsaker och den här gången tror jag på klar förbättring - han kommer att löpa mer “rakt fram” om man säger så!. Att vi tar ned Yoker i distans är inget jag oroas över och som det såg ut senast finns det en rejäl vinnarskalle i hästen. Det är ett tufft lopp, men visst måste jag tro på en väldigt fin vinstchans, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Auenfürst är jag väldigt nöjd med för dagen. Han var inte speciellt hårt tagen inför loppet den dagen, men avslutade sylvasst i ett lopp som gick långsamt från start, men desto snabbare till slut. Min häst är framsatt till detta och lottades dessutom till ett fint startspår. Han kan vinna det här loppet, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

All Run (V64-4) har torskat som favorit i årets två starter. Förbättring nu?

All Run var lite sämre än förväntat senast, men det beror på att han hade en del problem med luftvägarna och allergi, detta ser mycket bättre ut till den här starten. Nu verkar det som att vädret på söndag kommer vara till vår fördel - det har aviserats att det inte kommer bli så varmt. Jag är nöjd med startspåret och distansen samt att min häst droppat två kilo i handicap. Nu blir det sidoludd igen och det tror jag kan hjälpa honom. Jag är optimist, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

I V64-5 har du fyra hästar till start. Vad tycker du?

Sel Sea var grym i debuten på en fin segertid, men var inte sig själv inför en tilltänkt start gången efter och vi var tvungna att stryka hästen. Nu ser allt bra ut igen och det ska bli spännande att se honom i den här konkurrensen. Vi är “all in” och ska försöka vinna det här loppet, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Havana Red mår fint och jag tror att hon är gynnad av dirttrack. Distansen tror jag bara är ett plus och det här känns väldigt spännande. För mig är Havana Red en kul outsider, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Marieappel var lite långt slagen senast, men kan bättre. Det kändes som att hästen reds aningen för passivt den dagen. Distansen är den rätta och om min häst skulle gynnas av överpace. Med klaff kan Marieappel vara bland de tre främsta - kanske ännu bättre, funderar Lennart Reuterskiöld Jr.

Tille In Action går bra precis varenda gång och hon trivs utmärkt med ryttarinnan i sadeln. Det är en häst som verkligen gillar att träna och tävla - med de egenskaperna kommer man långt ska man veta. Jag tror på en gedigen insats, men hur långt det räcker får vi se på söndag, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Och avslutningsvis. Vem är din bästa vinstchans för dagen?

Min bästa vinstchans för dagen är Yoker, avslutar championtränare Lennart Reuterskiöld Jr.