Nyheter

Lennart Reuterskiöld Jr om sina starthästar på derbydagen

Publicerad
Äldste broder Reuterskiöld har 38 hästar på sin träningslista och 23 av dessa kommer till start under årets viktigaste och största dag på Malmöovalen Jägersro - en fullständigt makalös tränarprestation! Vi lyfte därför luren för ett "enskilt samtal" med championtränaren - och det låter uppåt.
lgzcstr4sdl34ebkrli
Från Voter till Derbyt Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Vi har mycket att prata om så vi drar igång direkt. I lopp 3, utanför GS75-kupongen, tränar du fyra av sju hästar. Kommentarer tack?

Xcalibur inledde året med två mycket bra insatser, men svek senast. Det tar jag dock lätt på för hästen fungerade inte alls på Bro Parks gräsbana - bara glöm den prestationen. Han mår bra inför detta och trivs som alla vet på distansen. Dock tycker jag att han är ganska hårt handicappad med formtal 88, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Sel Sea får något av sitt “elddop” här. Han har gjort allt rätt och är definitivt oexponerad. Distansen är gynnsam och han står bra inne med vikten. Jag gillar Sel Sea som kan vinna det här. På sikt ska det bli spännande att se honom på gräset också, berättar Lennart Reuterskiöld Jr.

Gold Tyranny bär toppvikt, men det är han van vid - en solid viktbärare. Formen är den ska och med lopp i kroppen ska han vara redo. Bra chans, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Orb Craft var fin vid segern senast och är på väg åt rätt håll. Han har “en räv bakom örat” dock - mycket humör och egensinne i den här. Viktläget känns okej, funderar Lennart Reuterskiöld Jr.

I den första avdelningen på GS75-spelet managerar du halva startfältet av åtta. Säg något om dina individer?

Stormy Ocean sätter taktpinnen i det här loppet. Han har varit jätteduktig i årets starter, gjort allt rätt helt enkelt. Förutsättningarna passar och jag måste vara optimist, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Tille In Action är jag nöjd med för dagen - han är solid. Vi matchar mot Breeders då han är bättre på gräs. Jag är nöjd med jockeybokningen, berättar Lennart Reuterskiöld Jr.

Auenfürst var grym i första starten efter vila, men gick tom gången efter. För mig är det obegripligt att han inte sänktes med ett kilo, men nu är det som det är. Distansen är den rätta och jag gillar hästen. Nu får vi se om han kan lite mer än aktuellt formtal, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Plantstepsdream är allt okej med inför detta. Han svarade för en toppinsats på Bro Park i början av maj, men straffades med fyra kilo och det kändes tufft. Uppgiften känns lite hård, men Plantstepsdream är på väg åt rätt håll. En typisk outsider, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Vad säger du om din duo i Malmö Stads Pris (GS75-3)?

Magic Rock fick ett balltramp vid segerloppet i årsdebuten och inkom halt. Ingen fara med det efteråt - han var sig själv dagen efter. Magic Rock mår förträffligt inför detta och jag vet att han är bra nog för att kunna vinna loppet, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Archimedes Face tog sin första seger senast och det är klart att blinkersen hjälpte till. Han har utvecklats rejält och trivs med jockeyn - det såg vi senast. Jag tror inte att han visat max ännu och tror på en plusinsats. Hur långt det räcker är dock svårt att bedöma, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Sen har du fem av tio startande i Margareta Wettermarks Minneslöpning (GS75-4). Ett tufft lopp så vad säger du?

Serenity Bloom har haft en del problem, men verkar fin nu. Distansen passar och hon drog ett bra startspår. Det är dock tufft emot den här gången, säger Lennart Reuterskiöld Jr,

Hot Bagatelle har pullat lite väl hårt i årets starter, men känns nu fin i träningen och gör ju alltid vad hon kan, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Hot Chocolate har vi matchat företrädesvis på kort distans, men hon visade ju senast att hon står den här distansen också. Formen är som den ska och jag tror det finns chans på fina pengar, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Marieappel floppade på Bro Parks gräsbana senast - bara glöm loppet. Allt är väl med formen, men distansen är nog inget plus, funderar Lennart Reuterskiöld Jr.

Havana Red fungerar på distansen, men är snäppet vassare på gräs. Jag är nöjd med formen och jockeybokningen, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

Och sen har du fem av 13 startande i Derbyt (GS75-6). Stort så klart, men vad säger du inför loppet?

Wolfof Vancouver var jättebra i Voter och har kommit ur loppet på bästa sätt. Nu är det upp i distans för första gången, men jag har en god känsla. Det är en klassig sort som sett fin ut i träning inför detta så vi kommer testa ordentligt, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Hey Brother stod 2100 meter vid seger på Bro Park senast och att det är upp 300 meter i distans den här gången ser jag bara som en fördel. Han mår fint inför loppet så det här känns spännande, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Crystal Keys kom aldrig in i loppet (Derby Trial) senast - bara stryk ett streck över den insatsen. Han mår bra och nu testar vi med fasta blinkers för första gången - ett intressant test. Distansen ska bara vara ett plus och jag förväntar mig en gedigen insats, berättar Lennart Reuterskiöld Jr.

War Hawk ser okej ut, står distansen och är väl värd den här chansen. Jag tror att han kommer passa med jockeyn och nu skärps han upp med sidoludd, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

Chatarina är jag mycket nöjd med inför detta och jag kan inte helt avskriva att det blir en "Dorcia"…(vann Derbyt som högoddsare med Carlos Lopez i sadeln, reds anm.). Distansförmågan känner jag mig trygg med, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

I Listedloppet Zawawi Cup som avslutar GS75-omgången har du en kapabel duo till start. Säg något om dessa?

Gulfstream Tiger har inte gjort något fel och är väl värd den här chansen. Startspåret är perfekt, men det är tufft emot, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Mountain har fungerat mycket bra med Martin Rodriguez i sadeln - utvecklats rejält så vi valde att efteranmäla till det här loppet. Bra startspår blev det också så det här känns spännande. Jag tror på min häst som kanske kan lite mer än formtal 91? Jag har respekt för konkurrenterna, men hoppas på en toppinsats. Hur långt det räcker? Det få vi se, avslutar Lennart Reuterskiöld Jr.