Nyheter

Lennart Reuterskiöld Jr om sina 24 starthästar i morgon - allmänt uppåt på de flesta!

Publicerad
Championtränare Lennart Reuterskiöld Jr får en hektisk dag på Jägersro i morgon söndag - minst sagt! Hela 24 starthästar på en derbydag känns som snudd på en unikt tränarprestation och logistiken, för att för att få tävlingsdagen att fortskrida friktionsfritt, är ingalunda någon enkel uppgift att hantera.
– Det ska nog gå bra, vi har massor av extrapersonal inkallad och jag känner mig lugn, kommenterar Lennart.
Marieappel_3496_Rfni7f
Marieappel vinner Derby Trial före Sel Sea. Vad säger Yoker? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

24 starthästar varav 19 på GS75-spelet i morgon söndag. Vi ringde upp äldste broder Reuterskiöld och efter 45 minuters samtal hade det mesta klarnat. Slutsats?  Det ser bra ut - mycket bra!

I Derby Day Sprint (GS75-2) har du fyra av sju hästar i startfältet. Säg något?

Gulfstream Tiger har gjort allt rätt i sina starter och segrar för mig - det finns inte mycket mer att begära. Formen är som den ska och jag är helnöjd med startspåret. Jag har stor respekt för en sån som Nocentsinkentucky, men vi ska göra ett försök. Om vi blir tvåa är det ingen skam, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

Mountain gick helt okej i första starten på gräset senast - glädjande. Formen är god och distansen passar. Han var ju bara en längd bakom Gulfstream Tiger näst senast. Mountain är på väg uppåt och jag tror att han är trea, men hoppas såklart på en ännu mer framskjuten placering, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Dane Bell kan bättre än vad hon visat på sistone, men hon har satt lite vinterpäls och jag är lite osäker på formen. Hon behöver slå en häst för att få pengar och det tror jag hon klarar, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Camaluna finns det fart i och jag gillar henne. Hon har dock haft en del problem så jag skulle vara helnöjd om hon var typ fyra eller femma, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

Du har tre till start i GS75-3. Vad säger du?

Arctic Waltz står bra inne med vikten och jag är nöjd med honom i träningen inför detta. Det är dock ett tufft lopp så jag skulle vara nöjd med en bättre slant, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Orb Craft är bra i ordning och som det känns och ser ut finns det fortsatt utveckling i honom. Vikten känns intressant, men det här är en tuff uppgift. Jag tror att han kan placera sig, men kanske inte vinna loppet, funderar Lennart Reuterskiöld Jr.

Gold Tyranny har kanske imponerat i årets starter, men han kan såklart bättre. Det är en rejäl häst som droppat ett kilo i handicap och han vann som bekant det här loppet i fjol. Jag har bra känsla för Gold Tyranny den här gången, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Ett “trepack” till start i den korta versionen av Derbyt, Malmö Stads Pris tillika GS75-4. Hur ser du på deras uppgifter?

Seven Nation Army har aldrig vunnit lopp, men det är inget fel på moralen. Det kanske är så enkelt att han bara tar i för mycket - är för ambitiös? Startspår, dirttrack och distans är plusfaktorer för min häst, men det är ett par bra emot och jag skulle vara nöjd med en bättre pengaplacering, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

Hot Bagatelle floppade på gräset i Stockholm senast - bara stryk ett streck över den starten. Hon kommer prestera bättre på hemmabanan och jag tror att hon kan vara ett platsbud över passande distans och från perfekt startspår, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Serenity Bloom är ett härligt sto - hon gör sitt bästa varenda gång. Nu har hon startat två gånger på gräset och resultaten har väl inte varit något speciellt. I Göteborg näst senast blev hon dock tempotorsk och det är inget att säga om. I den senaste starten på Bro Park var banan extremt missgynnsam för min häst så den starten lägger vi bara till “handlingarna”… Nu är det tillbaka på hemmabanan och där vann hon ju Kriteriet i fjol. Distansen är mitt i prick och jag måste ha stor tro på min häst som alltid gör så gott hon kan, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Du sadlar ut två kapabla ston i Margareta Wettermarks Minneslöpning (GS75) och det ser, i vart fall för oss, tufft ut på papperet. Vad säger du själv?

Hot Chocolate har form. Hon var fin som rätt knappt slagen senast och jag minns även att hon var tvåa över distansen i Malmö Stads Pris i fjol. Jag tror att hon kan få med sig en bra slant, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Black Coffee kan mer än aktuellt formtal - det är jag säker på. Dirttrack är en fördel för min häst som dessutom lottades till ett perfekt startspår. Distansen är den rätta, men motståndet väldigt tufft. Jag skulle vara nöjd om hon gör ett bra lopp och får med sig prispengar hem, konstaterar Lennart Reuterskiöld Jr.

Du har hela fem hästar till start i den mest klassiska löpningen av dem alla - Derbyt (GS75-6). Detta efter att din sjätte häst i startlistan Auenfürst strukits tidigt i veckan. Hur ser du på förberedelserna inför loppet och vad tror du om chanserna?

Yoker är en väldigt klassig typ som jag tror är bäst av mina fem hästar i Derbyt. Distansen är en klar fördel för honom och startspåret kan jag inte klaga på. Jag har den största respekt för flertalet konkurrenter, men "sticker inte under stol" med att jag tror Yoker har har kapacitet för att vinna det här. Extra spännande, och en extra dimension, är såklart hur kul det skulle vara att vinna i ägarfärgerna till Finn Blichfeldt, mer känd som Mr Ascot, Jag tror det kan gå vägen, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Tille In Action kan en hel del och jag var nöjd med honom senast på Bro Park. Han är oöm för dåliga positioner och den egenskapen kommer man långt med. Jag tror att det är bra chans på fina pengar, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Sel Sea kom i mål med krafter kvar senast och var kort slagen. Han tappade ett per längder och position vid övergången den dagen och svarade för en toppinsats. Jag gillar den här hästen som är gynnad av den längre distansen och alltid gör så gott han kan. Sel Sea har kapacitet för att vinna loppet - så är det, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Marieappel har gjort allt rätt så här långt i karriären. Hon är stenhård och tål tuffa upplägg så vi gör ett allvarligt försök att vinna Derbyt, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Harry har behövt tid på sig. I årets starter har han bara presterat bättre och bättre - han bara “går och går” liksom. Distansen är som bekant gynnsamt för Harry och skulle det klaffa med positionerna samt löpningsförloppet är han en av de som gör upp om segerchecken, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Och så ska vi avsluta tävlingsdagen. Du har två skrällbud till start i stentuffa Malmö Sommarhandicap (GS75) och vi tror på två gedigna insatser av dina hästar. Vad tror du själv?

Plantstepsdream gick fint efter tappstart senast - hon avslutade vasst. Jag är nöjd med startspåret och jag tror han kan försvara sitt formtal, berättar Lennart Reuterskiöld Jr.

Stormy Ocean har två lopp i kroppen och känns framsatt rent formmässigt. Han står trevligt inne och går ned i klass om man jämför med senast. Jag hoppas på klaff och överpace. Då kan Stormy Ocean vara en kul outsider, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Junior har fem hästar till start utanför GS75-spelet.

I tävlingsdagens inledande lopp debuterar du en intressant häst efter topphingsten Speightstown - Wolfof Vancouver. Hur verkar det?

Wolfof Vancouver var riktigt fin i kvalet, han var lätt tagen i målgången och är normalt sett framsatt till debuten. Det är en trevlig typ med hög kapacitet så jag förväntar mig en gedigen prestation av honom, rent av vinst, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

I lopp två, amatörloppet “Kronprinsens Husarregementes Memorial” har du två till start och du lär få finna dig i att bära favoritskapet. Hur ser du på Leo The Lion och All Runs chanser?

Leo The Lion har två lopp i kroppen och han verkar uppåt i form. Distansen är ett plus och ryttarinnan är duktig. 71 kilo är mycket vikt att släpa runt på, men jag förväntar mig en god prestation. Han kan vinna det här, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

All Run har inte riktigt hittat tillbaka till formen från i fjol, men han tränar bra, är uppåt i form och har en duktig ryttare ombord. Det blir sidoludd som senast och den långa distansen är som bekant perfekt. Jag är optimist, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr.

I Derby Trial (lopp-3) tar du ut Havana Red och Oyster Six. Läget med dessa?

Havana Red testade lång distans senast och jag tycker att hon får godkänt även om hon var långt slagen. Det strulade en del den dagen helt enkelt. Nu senast gjorde hon det bra som tvåa med blinkers på och jag tycker att hon är väl förberedd inför detta. Det är en del humör i Havana Red, men som det ser ut är hon lugnare nu vilket behövs för att lyckas över distansen. Hon är en av de som kan vinna loppet, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Oyster Six har startat på Klampenborgs gräs två gånger i rad och resultaten har väl inte varit så bra, men den senaste starten är bara att glömma - hästen var helt klart bortriden, inget annat! Formen är som den ska och distansen ska han nog klara. En av många outsiders i loppet, avslutar Lennart Reuterskiöld Jr.