Nyheter

Lennart Reuterskiöld Jr om "onsdagsflocken"...

Publicerad
Tre hästar på Jägersros V4-spel och sedan hela fem treåringar utanför kupongspelet. En vanlig dag på "kontoret"?
– Det är klart att det är spännande med en massa starthästar - jag har bra tro på flera, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.
Gulfstream_Tiger_0134_k0jged
Junior har god tro på merparten av sin "flock"... Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi har ensam A-häst på treårige Harry i V4-2. Rätt eller fel?

Harry kan vinna det här loppet lätt, men som alla vet är det mycket humör i honom. Hästen tränar plusbetonat och är gynnad av den längre distansen, men som sagt. Harry avgör lite själv, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Nyförvärvet Weltruhm i V4-3 då? Han är väl inte så tokig?

Weltruhm kan nog sitt tal och lite till, men det är ingen superstjärna. Han får ett par chanser och det ska bli kul att se honom i debuten för mig och utrustad med blinkers, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

I samma lopp tar du Leo The Lion. Kommentar?

Leo The Lion har ett nyttigt lopp i kroppen, men jag tror att han behöver ännu mer tid. Han mår som han ska och tränar på fint. En outsider på sin grundkapacitet, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

I dagens sjätte lopp lr din Seven Nation Army bli favorit. En rättmätig sådan?

Seven Nation Army är, för att uttrycka sig snällt, inte den “vassaste kniven i lådan”… Han har fart, men blandar och ger. Nu sätter jag på fasta blinkers och hoppas att han fokuserar bättre. Visst kan han vinna det här loppet, men han är inget att lita på, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

I det avslutande loppet är vi mycket intresserade av om Gulfstream Tiger kan gå under minuten på 1000 meter?

Gulfstream Tiger är en grymt snabb häst som gjort allt rätt i sina starter för mig. Det här blir ett spännande test för han är ruskigt kvick i benen. Det är klart att jag tror han vinner det här, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Övriga hästar i loppet?

Hot Bagatelle siktar jag mot Diana eller Consolation - det avgörs den här dagen. Hon mår bra och jag tror på en gedigen insats, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Mrs Iconapop är tveksamt startande, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Dane Bell kom bort på Klampenborg senast - bara glöm den insatsen. Hon tränar på väldigt fint och det här är en bra häst för Diana på Bro Park, säger Lennart Reuterskiöld Jr.