Nyheter

Lennart Jarvén om Fiftshadesfreed i Göteborg på söndag

Publicerad
Evigt unge Lennart Jarvén (fyller 80 senare i år) har bara en häst på träningslistan, men det är som bekant inte vilken häst som helst - utan det gråe fartvidundret Fiftyshadesfreed, som vi tippar etta på Göteborgs tävlingsdag nu på söndag.
– Jag har stor respekt för en sån som Captain America, men visst tror jag att min häst har en väldigt bra vinstchans, kommenterar Lennart Jarvén.
Fiftyshadesfreed_637
Vår tipsetta - vinner i Göteborg igen? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Nioåringen verkar trivas förträffligt med livet för dagen och söndagens uppgift ser onekligen mycket bra ut.

Hur ser du hans chanser?

Fiftyshadesfreed var jag såklart helnöjd med i Norge senast och han har kommit ur loppet på bästa sätt. Man ska dock veta att min häst höjdes två kilo på prestationen och han mötte bara årsdebuterande hästar den dagen. Nu kompenseras dock de två kilona av lärlingen som ridit honom förut. Det kommer att bli utförliga instruktioner innan loppet… Fiftyshadesfreed mår helbra för dagen. Jag rider honom själv varenda dag, min terapi - och sedan skrotar han runt i hagen och trivs i ungefär åtta timmar per dag. Det går ingen nöd på honom precis. Hästen är ytterligare framsatt till detta och trivs i Göteborg - han har en smått fenomenal kurvteknik. Jag har stor respekt för en sån som Captain America, men visst tror jag att min häst har en väldigt bra vinstchans, kommenterar Lennart Jarvén.