Nyheter

Lelles Legacy Swedish Open Mile (L) på onsdag

Onsdagstävlingarna på Bro Park innehåller en riktig delikatess i Lelles Legacy Swedish Open Mile (L). Löpningen delar ut 200 000 kronor till segraren och fältet presenteras här.
Red_Hot_Chili_7132
Snygg-fuxen Red Hot Chili är het i Swedish Open Mile på onsdag Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

1 El Abandonado (e.Dustoori) tränas av Maria Sandh och i sadeln sitter Gustavo Solis som nyligen gjorde comeback i sadeln efter några års frånvaro. El Abandonado är egentligen mer stark än speedig, men en flitig gäst i de största löpningarna. Formen är fin, men det är länge sedan El Abandonado segrade.

2 Victor Kalejs (e.Spring At Last) har tillhört eliten på Bro Park sedan han satte sina första hovar på banan. Det blev seger i Norskt Kriterium och Skåneland som tvååring och som treåring var han i Dubai. Ifjol blev det seger i Pramms Memorial (L) och det blev även en seger här i Swedish Open Mile (L). Titelförsvararen tränas av Roy Arne Kvisla och i sadeln sitter Per Anders Gråberg.

3 Buddy Bob (e.Big Bad Bob) tränas av Wido Neuroth och har Jan Erik Neuroth på ryggen. Buddy Bob är en helt annan häst på gräs jämfört med dirttrack och har flera segrar på Bro Parks gräsbana. Formtalsmässigt är det inte mycket som skiljer Buddy Bob från övriga.

4 Red Hot Chili (e.Eishin Dunkirk) segrade på ett imponerande sätt i en bättre handikap på Jägersro under Derbydagen. Patrick Wahl tränar Red Hot Chili som trivs utmärkt på Jägersro där han var tvåa i Pramms Memorial (L). Red Hot Chili är även effektiv på Bro Parks gräsbana och trivs ypperligt under Martin Rodriguez.

5 Duca di Como (e.Clodovil) kommer från Norge där han tränas av Cathrine Erichsen. Skimmelvalacken rids idag av Carlos Lopez. Duca di Como har segrat i Norskt 2000 Guineas samt i Mischa Kahns Minneslöpning vilket innebär att dagens 1600 meter torde vara den perfekta distansen. Det är inte lätt att som fyraåring slå sig in i den äldre eliten, men femteplatsen i Stockholms Stora Pris (Gr.3) gav mersmak och Duca di Como räcker långt.

6 Hills And Dales (e.Acclamation) gick lysande i en sprintlöpning bakom Ambiance senast. Hans-Inge Larsen har fått Hills And Dales i absolut toppform och det blir spännande att se Hills And Dales här på gräset över sin normala distans. I sadeln sitter starke Jacob Johansen.