Nyheter

Learn By Heart till start i Dubai

Publicerad
Grymme Learn By Heart gör årsdebut i Emirates SkyCargo på Meydan nu på torsdag - en handicap över 2410 meter på gräsbanan. Sonen till Frankel bär vikten 55 kilo och drog startspår tre. Elione Chaves sitter i sadeln och det ser faktiskt ganska bra ut på papperet.
kmpa3vr2ew8al5xs2sj
Learn By Heart aviserar årsdebut Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Bent Olsens sexåring gjorde fyra starter i Dubai ifjol, fick aldrig med sig några pengar, men svarade för en rad riktigt fina prestationer. Vi gillade speciellt vad Learn By Heart gjorde första gången ut då han inkom sjua - endast slagen med 3.75 längder efter en riktigt vass avslutning. Nu står Bent Olsens skyddsling 2.5 kilo bättre till jämfört med fjolårets comebacklopp och motståndet är ungefär det samma. Som vanligt i gräsloppen är Godolphin direkt överrepresenterade i startlistan. Hela åtta av sexton jockeys i startfältet kommer bära de blå kungliga färgerna. Emirates SkyCargo har en samlad prissumma på 68 000 USD med 40 800 USD till vinnaren.

Learn By Heart mår fint, men skulle behövt en månad till för att vara på topp. Han trivs och tränar som han ska, men jag har svårt att sia om hans chanser. Jag tror att han kommer gå helt okej, men har större tro på honom nästa gång med lopp i kroppen, berättar Bent Olsen.

Nyblivne treåringen Revolutme drog startspår fyra i Meydan Trophy över 1900 meter på gräsbanan. Bent Olsens grålle efter Fast Company är kraftigt gynnad av att flyttas från dirttracken till gräset, men den längre distansen är ett osäkerhetsmoment så klart. Motståndet känns övermäktigt och skulle Revolutme slå en eller två motståndare gör han det bra.

Revoltume fungerade inte alls på underlaget i första starten - hon lade sig aldrig ned och galopperade. Hon tog loppet bra och kommer vara förbättrad och gynnad av gräsbanan. Dock är distansen i längsta laget. Hon får det här loppet - sedan har hon en bättre uppgift över 1600 meter om ett par veckor, avslutar Bent Olsen.

Vi återkommer med tips till torsdagens tävlingar vars startlistor ni finner här.