Nyheter

Lea Olsen om sina möjligheter inför Aalborg på onsdag

Publicerad
Lea Olsen har oftast minst en vinnare när det tävlas i provinsen. Galopptips kollade upp vad Lea tror om sina chanser onsdag kväll på Aalborg.
Lea_Olsen_894
Lea Olsen har en del bra chanser på onsdagen Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

King Charles (V5-1): Jag tycker han har bra förutsättningar här. Han står behagligt till i handicap. Senast var distansen i överkanten. Han har stor kapacitet, men saknar ibland den sista gnistan. Han jobbar fint, och med rätt lopp är han med när det ska avgöras.

Hongkong Star (V5-2) Han är bra i ordning och kommer väl förberedd Han står mycket högt i handicap, ooch troligen för högt för att vara seger aktuell. Det är en bra häst, och med ett bra lopp är det inte orealistiskt att han tar en trioplats. Han er bäst på snabb bana. Blir det mjukt eller tungt så är det inte alls bra då han har 68 kg.

Ventuari (V5-3) jag har räknat med att han skulle vinna de senaste två starterna. Normalt skulle man kunna vara lite försiktig den här gången då det inte blivit så.  Jag tycker dock han har haft ursäkter vid båda tillfällena.  Han sänktes ett kilo efter förra starten i handicap.I ett stort fält krävs det att det stämmer på vägen, men han står verkligen på tur för seger. Det är en vinnarchans. 

Naga Jolokia (V5-4) jag har ingen förklaring till den sämre prestationen senast. Det blev trängt i starten senast. Jag hoppas komma till bättre den här gången. Han har fördel av en blötare bana. Han är normalt en stabil häst, som jag brukar få bra lopp med. Kan dyka upp bland de tre.

Sir Danzbo (V5-5) Han hade varit lite sämre innan senaste starten och fått stå över jobb.  Jag trodde inte det skulle påverka nämnvärt, men i det bottenlösa underlaget och med toppvikt blev det inte bra. Han är troligen förbättrad med det loppet i kroppen och gjorde ett fint jobb i torsdags. Förutsättningarna är bra med distans, spår, jockey och vikt. Med ett bra lopp tror jag han är med när det avgörs. I de stora handikapperna är marginalerna ofta avgörande. God triochans.

Goodsavethequeen (lopp 7) Vi hade otur senast med tryck och ont om plats. Hästen är fortfarande lite grön, och jag vill ta med mig  mina erfarenheter från den senaste starten. Det är en häst som det kan finnas en del utveckling i. Med ett bra lopp är det en god chans.