Nyheter

Lanwades Stud Stakes (L) – stoeliten i en rafflande uppgörelse

Publicerad
Lanwades Stud Stakes (L) har ett segerpris på 400 000 kronor, vilket som vanligt lockat hela den skandinaviska stoeliten på söndag.
iwqjkkuw5ekbxolb5he
Silent Night Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Niels Petersen hade tur med spårlottningen och har med 1 Careless Whisper och 2 Ramone. Dagens 1600 meter kanske är i längsta laget för Ramone, men för Careless Whisper passar distansen perfekt, särskilt när hon slipper Ascot Brass.

Från Norge kommer även 7 Takeko med ambitioner. Hon har gjort det riktigt bra i år och får två viktiga kilon som treåring.

undefined
Nouvelle Lune Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

12 Nouvelle Lune har ett iskallt läge, men fungerar faktiskt över distansen även om det inte hade gjort ont om det hade varit några hundra meter längre. Nouvelle Lune har inte startat ofta på Bro Park, men var bra som tvåa i Cinnamon Challenge 2020 bakom 9 For The Roses som 2019 segrade i Breeders’ Trophy Classic här på Bro Park.

undefined
For The Roses Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

11 Tante Tove var femma här ifjol och Sören Jensen har firat stora framgångar på Bro Park den senaste tiden. Tante Tove är i riktigt bra slag för dagen och då står hon även hem dagens 1600 meter. Ett snäpp före ifjol, men med segerambitioner hittar vi 10 Silent Night. Hon gick godkänt i comebacken och kommer att ha gått framåt med det racet i kroppen. Att distansen är 200 meter längre är också något som gynnar Silent Night som gång på gång visar att hon trivs ypperligt på hemmabanan.

undefined
Tante Tove och Ramone Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

En annan hemmahäst är 6 Rapidash som slår ur underläge, men trivs över bana och distans.

Det gör även 8 Iffanny Crow som verkar vara effektiv på de flesta distanser och underlag. I år var hon trea i Cinnamon, inte långt efter For The Roses och Careless Whisper.

5 Aperola kommer upp från Danmark där hon samlat på andraplatser. Några är tagna bakom bra hästar och det är inte många kilos förbättring som behövs.

3 Victoria Placa åker nästan lika långt som Aperola, men är en van resenär som kommer från tre raka starter i Tyskland. Hon har varit ack så nära, och kanske är det istället dags när man åker norrut från Skåne.

Den sedvanliga engelska gästen heter i år 4 Dalanijujo. Tränar gör Mick Channon och David Egan sitter i sadeln. Hon har gjort det okej i engelska stohandicaper, men var slagen 27 längder i sitt enda försök i en Listedlöpning. Hon är klart sämre än fjolårssegraren Hateya.