Nyheter

Länk till stallsnack samt Rohbach Bonde om sina chanser på Klampenborg

Publicerad
Stall Rohbach Bonde sadlar ut hela nio hästar efter strykningen av Silverflame och vi har kollat läget inför Klampenborgs storloppsdag. De har två hästar ut i Dansk Derby och kanske kan de överraska efter sitt fina genrep i Derby Trial? En del av intervjuerna finns inbakade i tipsen till olika spelformer som publicerats. Längst ner ligger en länk till intervjuer av alla hästar som publicerats av Dagens Spel.
wxuwj35ilaztpvqt8lx
Stallets stjärna, Stroxx Carlras, vid seger under Nicolaj Stott i Misha Kahns Minneslöpning på Bro Park 2021. Blir det ny seger på söndag? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Efter en försiktig start på året har Rikke Rohbach Bonde nu fått i gång maskineriet och avancerar i den danska tränarligan

Galopptips.se har i vanlig ordning var i kontakt med Rikke Rohbach Bonde och hört oss för. Vi tar det i tur och ordning. 

Efter strykningen av 3 Silverflame så startar den farliga debutanten 6 Figaro Torkdahl i V64-1. Hur är läget med honom (intervjun gjordes innan strykningen)? 

–Figaro Torkdahl är bäst av mina två för tillfället och han har tränat bra. Det är svårt att sätta in honom i loppet, men han är en fin häst som i första hand kommer att springa på dirttrack.

I V64-4 kommer 5 Sir Camelot och 6 Titanium Carlras ut. Hur ser du på deras chanser? 

Sir Camelot tränar bra. Vi har startat honom sparsamt på grund av de hårda banorna. På talet ska han kunna vinna och distansen passar honom bra. Titanium Carlras är en sen häst, både fysiskt och mentalt. Han tränar bra men har inte överfört det till loppen ännu. Vi sätter på honom blinkers i hopp om att han ska koncentrera sig bättre på uppgiften. Han är en bra häst när han hittar melodin. 

I V64-5 startar stallets stora stjärna 3 Stroxx Carlras. Kan han utmana favoritduon? 

–Han fick förmodligen ett dåligt lopp senast där han fick göra grovjobbet själv. Banan var inte hans typ av bana heller. Han var på gräset i måndags bara för att känna på banan. Han verkar bekväm med den och vi hoppas på en topp-tre placering.

Lopp 7 (V4-4 / V5-2) är ett amatörlopp som är väldigt prestigefyllt att vinna. Ni startar 3 Sunshine Carlras där Lise Vest sitter upp. Har de chans? 

–Hon uppträder väldigt grönt i lopp. Ryttaren känner henne väl från den dagliga driften, men det är svårt att sätta in dem i amatörloppet. Om hon får en okej resa runt kan hon vara med på pengar. 

Lopp 8 (V5-3) är Dansk Derby Consolation. 13 Ruby Carlras kommer ut. Kommentar? 

–Ruby Carlras gick allt fel för senast med en sadel som gled när hon hoppade ur boxen. Hon hade tränat väldigt bra inför starten i Sverige. Nu prövas hon på gräs som ett test till Dansk Oaks. En fin häst.

Lopp 9 (V5-4) är dagens höjdpunkt och ni har två hästar till start i Dansk Derby. 7 Camich och 13 Sweetgirl Carlras. Hur är statusen inför den stora dagen? 

–Camich gick bra i ”Trial, och är nog den av mina två som visar mest utveckling just nu. Han har varit fin sedan dess och tränat fint den senaste tiden. Han står distansen och jag hoppas han kan vara med bakom favoriterna. Sweetgirl Carlras gick också bra senast i ”Trial” och börjar tända till mer i träning och lopp. Jag var helnöjd med henne senast och hon får blinkers på nu vilket jag hoppas kan skärpa upp henne ännu mer.

I dagens tionde lopp (V5-5), Tattersalls Grand Cup, kommer mycket kapabla 6 Go On Carlras ut efter uppehåll. Hur är det med henne?  

–Hon har drabbats av dåliga blodvärden och vi börjar i “Tattersalls” för att få ett lopp i kroppen inför större uppgifter. Allt fungerar bra med henne nu, hon kan mer än talet 83, men om det blir på söndag kan jag inte lova. Hon står definitivt distansen, avslutar Rikke Rohbach Bonde.

I dokumentet nedan finner du intervjuer. De kan också hittas här.  

0807-klampenborg-intervjuer (1).pdf