Nyheter

Länk till stallsnack samt Rohbach Bonde om sina chanser på Århus Galopp

Publicerad
Rikke Rohbach Bonde hade en makalös säsong förra året där den stora stjärnan Stroxx Carlras vann både det svenska och norska derbyt. Hon har många fina hästar i stallet, inte minst också Go On Carlras. Ingen av de nämnda startar på Århus Galopp när det är jackpot, men väl åtta andra hästar. Stallet har haft lite oturlig infektionsproblematik så här i början av säsongen, men hästarnas form är helt klart på väg åt rätt håll. Redaktionen har varit i kontakt med henne inför söndagens fina tävlingsdag där V64-spelet startar redan i lopp ett, klockan 12:20. Längst ner hittar du också en värdefull länk till en guldgruva med tränarintervjuer och stallsnack.
arrsn0cgvtictborzyq
Rikke Rohbach Bonde (till höger om hästen med blomsterkransen) tillsammans med teamet efter segern i Svenskt Derby med Stroxx Carlras. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Stallet börjar med att sadla ut två outsiders i ”Petit Prix” (V64-2) då 2 Dark Spirit och 7 Sunshine Carlras startar. Hur är det med duon? 

Dark Spirit är en hetsig herre som gillar att vara med där framme och är lite beroende av det. Om Jacob Johansen kan få honom att slappna av på vägen kan han vara bland de tre. Han är mycket av en vinna- eller försvinnahäst. Sunshine Carlras provar en kortare distans, har kämpat med halsproblem som de andra och borde vara bättre den här gången om distansen passar henne.

I V64-3 kommer 6 MyChaparral ut under Marcos Robaldo. Vad säger du om hans chanser? 

MyChaparral tränar fint och det är likadant med honom, kan han ta sig runt och behärska banan så borde han kunna löpa upp till sitt handicaptal.

Om vi går vidare i programmet så tar du ut orutinerade 2 Camich i Jydsk Derby Consolation (V64-4). Han har gjort endast två starter än så länge. Kommentar? 

–Han startar också efter en längre tids sjukdom. Jag tycker inte att han gjort några dåliga lopp i år. Om provinsbanan passar honom och han får ett bra tempo på loppet så borde han inte vara helt borta här.

Utanför V64-spelet (lopp 7) startar du två intressanta hästar i Champion Sprint. 4 Northern Carlras och den på banan obesegrade 1 Acapello. Hur ska spelarna tänka? 

Acapello vann senast i Århus och vi försöker hålla honom på gott humör, då han är en väldigt humörbetonad. Om han själv är på humör och vill vinna, då kan han göra det igen. Har han en sämre dag så springer han inte fort. Northern Carlras brukar springa bra i provinsen och är också min bästa chans av våra, avslutar Rikke Rohbach Bonde. 

Banan har ett gediget intervjumaterial som förtjänar stort beröm. Finns att läsa här.