Nyheter

Länk till stallsnack samt Hellgren om sina chanser på Övrevoll 21 augusti

Publicerad
Tobias Hellgren och Anna Pilroth driver en framgångsrik tränarrörelse utanför Skara. I år ligger stallet tvåa i den nationella tränarligan avseende segerrikaste tränare och det på färre andraplatser än ledande Henrik Engblom. Hela 18 årssegrar har det blivit hittills och fler kan det bli på söndag. En del av intervjuerna finns inbakade i tipsen till olika spelformer som publicerats. Längst ner ligger en länk till intervjuer av alla hästar inom V64-spelet och LD-spelet.
fkapkmvxipopb1u8kxo
Fort Dodge under Anna Pilroth vinner i debuten på Övrevoll (ytterst). På söndag startar de med bra chans inom V64-spelet. Foto: @hesteguiden.com

Tränare Hellgren och jockeyn Anna Pilroth återvänder nu till Övrevoll med stallets stjärna, Quebello, för att försöka vinna en ny storloppsseger (du kan läsa mer om honom här, se då också relaterad läsning i den artikeln). Vid det senaste besöket vann de Oslo Cup (L) och nu ställer de upp i ett av Skandinaviens finaste lopp, Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) över 1800 meter på gräset. Stallet redogör för hästarna i tur och ordning. 

V64-1 Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer

10 Fort Dodge är det bara nio dagar mellan debut och Skandinavisk mästerskap – det är kort om tid som han ska lära sig på. Han gjorde det väldigt, väldigt bra i debuten och motståndet verkar begränsat även om det finns en del debutanter som man inte kan sia om. Vi hade inte bytt vår häst mot någon annan. Klasshästar går på alla underlag, berättar Tobias Hellgren. 

V64-3

6 Martini tog ett litet steg framåt i sen senaste start, men ett mindre steg än vad vi hoppats på när han slutade fyra, men var bara slagen tre längder. Vi hade hoppats på mer mot det motståndet. Han ser inte lika rapp ut jämfört med i juni och såg tung ut in i svängen. Efter 400 meter var han ”av bettet”. Egentligen tror jag att han hanterar en mjuk bana ganska bra, men så som han har sett ut nu så hade han behövt att de andra startade med tillägg. Å andra sidan verkar det inte som att motståndarna heller har någon större form. Han tränar ganska trevligt och jag har trott på honom ett tag. Jag slänger på ett par blinkers den här gången. Är han lite ”livligare” nu så kan han vara med. För mig är det ett väldigt öppet lopp och han är inte chanslös här, hälsar Tobias Hellgren. 

V64-6 / V5-3 / LD-2 Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) 

1 Quebello går nu ner i distans med 600 meter sedan förra loppet och det är aldrig optimalt, men det regnar ”monsunregn” i Oslo då det ska regna 80-90 millimeter fram tills löpen och stora regnmängder är förutspådda – det gynnar oss. De beprövade ”milerserna” behöver gräva i reservtanken för att komma hem och när det sprutar mjölksyra ur öronen är det 300 meter uppförsbacke kvar. Det invändiga startspåret är väldigt negativt då det är mycket tyngre där, men han har vunnit över 2830 meter och är stark. Det borde bli tempo på loppet och vi får försöka hitta en position som man är komfortabel med. De ska kunna få en position som man vill ha på upploppet över 800 meter där man har all plats i världen. Han har fortsatt svara ”ja” på alla frågor vi ställt och nu ställer vi frågan om han kan gå mot de bästa hästarna i Skandinavien så får vi se vad svaret blir. Han är snäll att resa med, i god form och har en chans, säger Tobias Hellgren. 

V4-3 Norsk Derby

13 Utopio är det lite utopiskt att tro han ska kunna vinna derbyt, men effektivt sett så var derby trial hans livsdebut då han var skenbensöm och inte lärde sig något av sin debut som tvååring. Han var slagen cirka fjorton längder i sin egentliga livsdebut mot den förmodade derbyfavoriten. Kan han göra förbättra sig tio procent från det kan han vara med och slåss om pengarna. Han har inget emot distansen eller en mjuk bana och det är mer än vad man kan säga om många andra. Hade vi inte trott på att han skulle kunna ta pengar så hade vi startat honom i ett maidenlopp under torsdagstävlingarna i stället, avslutar Tobias Hellgren. 

I dokumentet nedan finner du intervjuer. De kan också hittas här och är producerade av Everysport Norway. 

Övrevoll-intervjuer 20220821-SG-G9214QNB.pdf

Slutligen vill vi rekommendera Övrevolls egen hemsida där du hittar en hel del information och tips om banans största dag.