Nyheter

Lägg General De Vega på minnet

Publicerad
Lars Kelp investerade en hel del i åringar förra året och har otroligt bra härstammade tvååringar att jobba med i år. I onsdagslunchens sista lopp så fick vi se en väldigt imponerande insats av tvååriga hingsten General De Vega som ägs av Väsby Häst AB.
More_Caviar_295
Lars Kelp fortsätter att presentera väldigt bra tvååringar senast var det More Caviar(bilden) den här gången var det General De Vega Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

General De Vega kostade 120 000 euro på Arqana October Yearling Sale 2018 när Lars Kelp ropade in honom. Lars Kelps tvååring visade väldigt fin uppfattning i loppet och ridande Jan-Erik  Neuroth placerade direkt sonen efter Lope de Vega utvändigt ledaren. Ut ur sista sväng hade General de Vega kopplat greppet på ledaren, bakifrån försökte favoriten stallkamraten Never Think Twice. Över upploppet handlade det bara om en häst och segermarginalen för General De Vega skrevs till 4,5  längd. Det blev en dubbelseger till Lars Kelp då han förutom vinnaren även tränade tvåan i mål Never Think Twice. 

-General De Vega är en väldigt väl stammad individ som borde passa bäst på distanser mellan 1600-2000 meter. Att han vinner redan på 1200 meter är väldigt bra. Vi har anmält honom till Dubai och hoppas att han får ett tal som kvalificerar honom dit. Skulle det krävas så gör han en start till för att få ett tal som räcker. Det är en häst som jag väldigt gärna skulle vilja åka dit med, berättade en väldigt nöjd Lars Kelp efter segern. 

Lars Kelp tränade även tvåan i mål Never Think Twice en avkomma till Never Say Never som var tvåa i sin debut och nu fick ytterligare en andraplats. 

-Det kan ha vara att loppen kom lite tätt på varandra. Nu blir det vintervila, det här kommer att bli ett mycket bra sto som räcker en bra bit, kommenterade Lars Kelp om Never Think Twice efter loppet.