Nyheter

Lady Of The Canyon ska vara en bra vinnarchans

Det är V5 på Århus på lördagen och Marc Stott sadlar ut fem startande och han låter väldigt positiv omkring sina chanser för framförallt Lady Of The Canyon.
RP_ID00134160
Kan Born To Sea ha en vinnande avkomma på Århus på lördag?

I den andra avdelningen på V5 startar du Stratego (e. Go Go Gadget) som var femma i Jydskt Derby tidigare i år. 

-Stratego får gå för en premie. Hon trivs bäst på lätta snabba gräsbanor. Jag tror banan blir för blöt för att hon ska fungera som bäst. Annars är formen väldigt bra , men som sagt troligen får hon problem med underlaget.

Du har tre stycken startande i Købmand Herman Sallings Mindeløb - Den Jydske Vinterfavorit, kan de utmana den stora favoriten om segern?

- Alla tre är bra i ordning och ser fina ut. Upper East Side (e. Go Go Gadget) vann i sin senaste start och visade att formen är bra. Cotignac (e. Born To Sea) var med i samma lopp och gjorde en bra insats bara slagen med två längder i sin debut och har gått framåt med det loppet. Lady Isabel (e. Born to Sea) kommer också från en seger i senaste starten. Lady Isabel som Oliver rider har visat att hon fungerar bra på den mjuka banan och är väl den som är mest gynnad av underlaget. Speedman är bra, men jag tror att han kan besegras.

Slutligen har du det treåriga stoet Lady Of The Canyon(e. Battle Of Marengo) i den fjärde avdelningen på V5.

-Banan är ett stort plus för henne. Hon är stark och entaktad och det passar perfekt en sådan här tävlingsdag om man ska vinna. Hon ska vara en bra vinnarchans och jag är mycket optimistisk om hennes möjligheter avslutar Marc Stott