Nyheter

Kvislas V64-duo sticker ut rejält

Publicerad
Roy Arne Kvisla sitter på leken i V64-3 där hans duo Dapple och Man In The Moon delar på favoritskapet. För oss känns det dock givet att tippa...?
Dapple_4958_1vAFHL
Dapple får vinnartipset Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

... fuxige Dapple som i våra ögon är den som gynnas mest av distansen gent emot stallkamraten Man In The Moon.

Håller du med om detta Roy?

– Det stämmer nog. Han mår verkligen bra för dagen, har tränat på fint och gynnas ju av det lilla startfältet. Dapple har kämpat på i dom här vinterloppen, men inte riktigt visat vad han kan - det känns som det saknats två, tre procent och då är det svårt att vinna lopp. Det har varit lite lösa banor, men nu verkar det som att vädret kan göra så att fäste erbjuds. Det skulle gynna honom kraftigt. En annan sak som är positiv är att det inte blir så mycket dödvikt på Dapple om man jämför med Man In The Moon. Jag är optimist och tror på fin chans, säger Roy Arne Kvisla.

Och vad säger du då om just Man In The Moon?

– Man In The Moon har fått en del tråkiga resor i vida spår den här vintern, men skött sig helt okej. Formen är konserverad och den här gången, med så få hästar i loppet, lär väl inte mycket kunna gå fel? Han ser fin ut i kroppen och är inte chanslös på något vis, berättar Roy Arne Kvisla.

Vi vill ha klara besked. Vem av dina vinner loppet?

– Jag har bättre känsla för Dapple, helt klart, avslutar Roy Arne Kvisla.