Nyheter

Kvislas kommentarer er tillhanda

Publicerad
Åtta hästar sadlas ut från Roy Arne Kvislas mäktiga stall på Bro Park i morgon söndag och vi har självfallet kollat läget med den gladlynte tränaren. Vem hissas och vem dissas?
pc5h9sfd3geywwgqedu
Om Fidji och övriga hästar från Stall Kvisla Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi “betar” av dessa i tur och ordning. Säg något om Swiss Doctor i dagens inledande lopp? Spännande stamtavla!

Swiss Doctor är en riktigt fin sort - dock stor som ett hus! Glöm kvalet, det blev fel med gjordarna och han kunde sedan inte göra sig själv rättvisa. Han har bra fart, men är fortsatt väldigt orutinerad. En mycket bra treåring lär Swiss Doctor bli, säger Roy Arne Kvisla.

I V64-1 har du två till start. Kommentar?

Inviting Rose kom bort helt i sprutet i sin debut - glöm loppet. Hon är stor ska man veta, över 170 cm. Hon tränar på positivt och är gynnad av att tas upp i distans. Inviting Rose är inte helt borta ur segerdiskussionen, säger Roy Arne Kvisla.

Jetson var klart förbättrad senast - han andades faktiskt den gången… Skämt å sido. Det är en trevlig och snygg häst med massor av humör som inte alltid gör det lätt för sig. Nu är det dock en hel del övervikt så lätt blir det inte. Kapacitet finnes dock, säger Roy Arne Kvisla.

Sen har du tre till start i V64-5. Allt okej?

Enge Go On tvärstannade senast och blodprovet som vi tog efteråt visade på en infektion - bara glöm loppet. Startspår och distans passar perfekt och jag tror på en rätt bra placering, säger Roy Arne Kvisla.

Dapple mår bra, men behöver definitivt loppet i kroppen och ska ju ha vinterbana för att fungera optimalt. Jag ligger lågt, säger Roy Arne Kvisla.

The Flamingoway blev det bara fel för senast - han var ute vid “korvkiosken” och härjade. Formen är mycket bra och jag tror på lite chans, säger Roy Arne Kvisla.

Vad säger du då om din duo i den avslutande avdelningen på V64-spelet?

Chinese Emperor mår bra för dagen, passar på distansen, fick ett bra startspår och kan definitivt vinna loppet. En fast är dock ett krav, informerar Roy Arne Kvisla.

Fidji mår mycket bra för dagen. Jag var nöjd med henne senast. Anledningen att hon inte vann vara tt banan var alldeles för snabb för henne den gången. Hon gynnas av den längre distansen, men lottades till ett ruskigt dåligt startspår tyvärr. Med maxklaff och rätt resa kan Fidji vinna loppet, berättar Roy Arne Kvisla.

 

–